Po čtyřech letech čekání se blíží vydání další epizody Fallout: New Vegas modifikace Project Brazil
zdroj: tisková zpráva

Po čtyřech letech čekání se blíží vydání další epizody Fallout: New Vegas modifikace Project Brazil

5. 6. 2017 13:26 | Video | autor: Patrik Hajda |

Od vydání první epizody fanouškovského modu Fallout: Project Brazil, který kompletně překopává Fallout: New Vegas, uplynuly čtyři roky. Původně jsme se měli dočkat ještě dvou dalších epizod, ale od té poslední se upustilo, zřejmě kvůli náročnosti celého projektu. Na druhé epizodě pracují tvůrci ve volných chvílích právě ty čtyři roky. Ještě sice nemají hotovo, ale vydání se nezadržitelně blíží. Jak se hraje druhá epizoda, můžete vidět na pěti půlhodinových videích z hraní.

Musím vás varovat, že se autoři při hraní nevyhnou důležitým příběhovým dialogům. Pokud vás minula první epizoda, první video v krátkosti shrnuje všechny důležité události. Zatím jsou k dispozici pouze 4 části, pátá by měla být uveřejněna ještě dnes včetně finálního videa.

Fallout: Project Brazil vypráví úplně nový příběh v postapokalyptickém světě Falloutu. Kulisy vám budou velice povědomé, ale prostředí (mapa) je kompletně z dílny moderů. Tentokrát se probouzíte ve Vaultu 18, po jehož opuštění vás čeká několik hlavních dějových linek včetně vedlejších úkolů.

Project Brazil sází mnohem víc na dialogy než kterýkoliv jiný díl série Fallout. Klasický systém S.P.E.C.I.A.L. totiž každým svým prvkem ovlivňuje rozhovory – charismatická postava z lidí snáze tahá informace, vnímavá postava odhalí více oblastí, o kterých si můžete pokecat a třeba inteligence vás dostane hlouběji do historie jednotlivých postav.

 

Tohle všechno má obrovský vliv na vývoj příběhu, kdy zdánlivě nevinné rozhodnutí na začátku má nečekaný dopad na konci. Ostatně celý průchod první epizodou by měl ovlivnit události v té druhé. Ta má kromě nových oblastí a dabérů nabídnout dvě hlavní příběhové linie spojené s NCR a Raider Alliance, kde každá zahrnuje pět hlavních příběhových úkolů s tisíci řádky dialogů. Opět je kladen důraz na větvení příběhu, který má s každou postavou odhalit něco trochu jiného.

Původně tvůrci nijak moc nezamýšleli zasahovat do grafické stránky původní hry, ale po čtyřech letech už v podstatě neměli na vybranou. Staré textury jsou na důležitých často vídaných místech (jako třeba dveře) nahrazeny novými texturami se 4K rozlišením. Toto vylepšení se samozřejmě dotkne i původní epizody, aby výsledný projekt působil konzistentně. Na druhou epizodu naštěstí nemusíte čekat několik dalších let, ale měla by vyjít někdy v následujících měsících.

Nejnovější články