Osm minut se špiony a žoldáky ve Splinter Cell: Blacklist
zdroj: tisková zpráva

Osm minut se špiony a žoldáky ve Splinter Cell: Blacklist

30. 7. 2013 11:21 | Video | autor: Aleš Smutný |

Splinter Cell: Blacklist, to není jen Sam Fisher, ale také multiplayer a klasický (a modernizovaný) mód Spies vs. Mercs, kde se proti sobě postaví – a teď pozor na překvapení – špioni a žoldáci. Zatímco ti první jsou plíživí, křehcí a záludní, ti druzí jsou tvrdí, ne až tak plíživí a mají masivní palebné schopnosti. Když proti sobě bude stát čelem žoldák a špion, sázejte na žoldáka. Ostatně, zatímco špioni se vidí z pohledu třetí osoby, žoldáci jedou v pohledu první osoby.

Aby křehký špion vydržel, musí lézt za, nad, pod nebo kolem žoldáka a snažit se být neviditelný. Klidně doslova, pokud má schopnost na pár vteřin nahodit kamufláž. V osmi minutách z hraní, kde se level designer Geoff Ellenor snaží přežít, toho pochytíte o podobě multiplayerové hry hodně.

Opět vás praští do očí, že Blacklist si půjčuje opravdu hodně od Assassin's Creed co do pohybů a dispozic kam se dá lézt. I to zabití z výšky evokuje klasické asasínské propíchnutí, ale co na tom, když to hře jen prospěje v možnostech pohybu. Sama o sobě totiž působí velmi dynamicky a přitom přemýšlivě. Nejde tu propadnout střelecké vášni, protože žoldáci špiony semelou během chvilky. Zároveň nemohou žoldáci v klidu běhat ode zdi ke zdi, protože je dokáže špion v nepřipravené (z jeho pohledu připravené) chvilce zlikvidovat.

Moment, kdy hráč nahackuje terminál, a pak musí přežít než se proces dokončí, je skvělý, protože vyžaduje opak akce. Je třeba se orientovat v prostoru, hlídat si pohyb nepřátel a místo exponování se skrývat. Kolegové špioni pak naopak musí nebo mohou odvádět pozornost a snažit se hackera chránit. Musím říct, že těchto osm minut mě vlastně pro hru nadchlo víc než dosavadní trailery z kampaně. Nová podoba Spies vs. Mercs má i s „novým“ Samem potenciál přinést něco zábavného a osvěžujícího.

...

Nejnovější články