Novým národem v Civilizaci VI budou Skythové
zdroj: tisková zpráva

Novým národem v Civilizaci VI budou Skythové

10. 8. 2016 15:12 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv jsme prozatím viděli samé nové vládce, v představení národů pro Civilizaci VI doposud chyběli nováčci. To nyní Firaxis napravili představením zbrusu nového národa – Skythů. Ty povede jejich královna Tomyris a zaměření této civilizace je, už vzhledem k dějinnému vývoji, jasné – jízda a silný nástup v prvních fázích hry. Skythové se opírají a rychlou expanzi a hordu jízdních jednotek a dá se čekat, že s přibývajícími staletími jim bude chybět nějaký ten bonus pro pozdější fáze. Pokud ale tou dobou dobudou půl světa, asi je to moc trápit nebude.

Speciální jednotkou Skythů budou Sakové, tedy jejich jízdní lučištníci. Ti mají velkou pohyblivost a především nepotřebujete k jejich vycvičení koně, tedy ve smyslu herní „suroviny.“ Sakové se tak dobře doplňují s dalšími vlastnostmi Skythů. Když cvičí Sacké jízdní lučištníky a nebo lehkou jízdu, vyrobí místo jedné dvě jednotky najednou a jejich armády mají bonus při útoku na zraněné jednotky a pokud je zničí, trochu se vyléčí.

Speciální stavbou je pohřebiště Kurgan, které produkuje zlato a kulturu a má bonusy, pokud je postavené na planině. Díky kurganům Skythové zvládnou rychle vybudovat vlastní panteon a podpořit tak vývoj své civilizace. Je jasné, že tenhle národ bude opravdu silný v prvních fázích hry, kdy asi bude lepší je nechat na pokoji a nepokoušet armádu jezdců za humny. Otázkou je, zda náskok ze starověku vyrovná deficit bonusů v nástupu středověku a industriální fáze. Civilization VI vyjde 21. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články