Nový vývojářský deníček Elite: Dangerous věnuje absurdní pozornost kokpitům
zdroj: tisková zpráva

Nový vývojářský deníček Elite: Dangerous věnuje absurdní pozornost kokpitům

28. 11. 2013 15:07 | Video | autor: Ladislav Loukota |

S tím, jak Star Citizen sbírá další miliony dolarů, se tak trochu pozapomíná i na jeho další konkurenty z Kickstarteru, například na Elite: Dangerous. Vývojáři z Frontier Developments však neusnuli na vavřínech a jejich práci vám připomene i nový díl vývojářského deníčku, který zevrubně probere, jak probíhají práce na virtuálním kokpitu.

Co může taková piplačka znamenat? Především uvažování nad dosažením co největší imerzity alias pohlcení hrou. Při akceleraci se tak pohled malinko oddálí, jak je virtuální pilot virtuální odstředivou silou tlačen do své virtuální sedačky. Vývojáři věnují velkou pozornost i holografickým displejům, reakcím čelního skla nebo i 3D radaru známému ještě z původního Elite z roku 1984.

Před samovolným poklesem čelisti nad vzhledem hry je nutno připomenout, že řada záběrů jsou 3D renderované animace – artworky testující množinu efektů před samotnou implementací do hry. Přesto dojde i na několik podobně působících ukázek ze hry. Tak jenom dávejte bacha, aby vás hra nemátla podobně, jako se to nedávno podařilo Aliens: Colonial Marines...

...

Pravda, na to, že má Elite: Dangerous jít do lisu už příští rok v březnu, je piplačka s kokpitem malinko fanaticky pojatá, leč práce úspěšně pokračují i na jiných frontách. Minulý měsíc tak David Braben brabentil o možnostech alfa verze, chvíli předtím zase došlo na popis videa plného detonujících velkolodí – avšak přesvědčit se o tom můžete sami v dalších deníčcích na YT kanálu hry.

Smarty.cz

Nejnovější články