Nový King's Quest se chlubí krásnou, ručně kreslenou grafikou
zdroj: tisková zpráva

Nový King's Quest se chlubí krásnou, ručně kreslenou grafikou

20. 5. 2015 14:55 | Video | autor: Adam Homola |

O návratu King's Questu víme už od srpna loňského roku a vývojáři nám v sérii videoblogů představili už ledasco. Teď se ale zaměřili na ten herní aspekt, který bude nejvíce na očích a který všechny zaujme na první pohled - ručně kreslenou grafiku. Veškerá grafika nového King's Questu totiž vzniká nejprve na papíře. Ten si posléze projde skenováním a dodatečnou úpravou, která ze skenu udělá použitelný herní předmět.

Tvůrci, byť z logických důvodů sáhli po moderních technikách, se nebojí odkazů na původní hry. A to jak vizuálních, tak i herních. Tentokrát je video ale věnováno kreslení a vůbec grafické stránce a tak si můžete porovnat třeba studánku uprostřed lesa. Mnohem působivější je ale běh postavy směrem ke studánce, při kterém vypadá kápě hrdiny opravdu skvěle.

zdroj: Archiv

Vizuální zpracování nového King's Questu by mělo být hýčkáno jako v rukavičkách. Producentka Lindsey Rostal ve videu prozradila, že se vedení muselo před začátkem vývoje prohrabat téměř tisícovkami životopisů, než z nich vybrali ty nejlepší a nevhodnější kandidáty. V sítu potenciálních umělců zůstal nakonec Evan Cagle, který se zhostil role šéfa grafického zpracování a má vizuální stránku hry na starosti.

King's Quest od studia The Odd Gentlemen zatím datum vydání nemá, ale až se ho dočkáme, tak si zahrajeme na PC, PlayStationu 4, PlayStationu 3, Xboxu One a Xboxu 360.

Nejnovější články