Nová upoutávka na Mirror’s Edge Catalyst klade důraz na příběh
zdroj: tisková zpráva

Nová upoutávka na Mirror’s Edge Catalyst klade důraz na příběh

25. 5. 2016 11:48 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jednou z hlavních věcí, kterou musí DICE vysvětlit je, že Mirror’s Edge Catalyst není pokračováním původní hry, ale jejím přepracováním. Zápletka bude zcela nová a s prvním dílem bude sdílet jen několik styčných ploch, které ale mohou být paradoxně pro mnohé matoucí. Nové video, které je poněkud předčasným launch trailerem (hra vychází až 9. června), ale celkem solidně podtrhuje fakt, že tahle Faith Connors je jiná, než ta, se kterou jsme pobíhali před sedmi lety.

Celou zápletku jsme nastínili v tomto článku. Faith přišla při listopadových nepokojích o celou rodinu a jejím ochráncem se stal Runner Noah Kekai. Na její dětství a nějakou konspiraci poukazuje i trailer, kde vidíte malou Faith a pravděpodobně motiv, který se přelije do herní současnosti.

Jak video ukazuje, jako hlavní protivník zde bude sloužit bezpečnostní agentura KrugerSec, nicméně Faith bude asi působit jako morální kompas, protože zjevně odporuje velitelce revolučního hnutí Černý listopad ve chvíli, kdy chce zabít zaměstnance Konglomerátu, jenž městu vládne.

Osobně tipuji, že nakonec dojde na odhalení pozice, že jak Konglomerát a pod něj spadající KrugerSec, tak i Černý listopad budou dvě strany téže mince a vše rozhodnou Runneři, kteří jsou v tomto konfliktu neutrální. Poukazuje na to i název traileru Why We Run, což je parafráze slavného propagandistického seriálu Why We Fight z druhé světové války, který měl, mimo jiné, přesvědčit americkou veřejnost, proč je dobré zapojit se do války. Bude nakonec Faith vůdcem, který přiměje Runnery přidat se do místní války? 

Finále upoutávky pak patří akčním sekvencím z hraní, které zajistily, že nejde jen o sled filmečků, ale ukáže se i něco z herní náplně, byť hodně agresivně sestříhané. Další informace o hře pak najdete v Adamových veskrze pozitivních dojmech z betaverze. Mirror’s Edge Catalyst vyjde 9. června, ale na Xbox One si budete moci osahat šestihodinovou trial verzi v rámci Origin Accessu. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články