Nory povede v Civilizaci VI vikinský král Harald Hardrada
zdroj: tisková zpráva

Nory povede v Civilizaci VI vikinský král Harald Hardrada

8. 9. 2016 11:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Norsko bude v Civilizaci VI národ specializovaný na využití moře. Povede jej totiž slavný král Harald Hardrada, Viking a dobrodruh, který panoval v polovině 11. století a kromě toho, že vedl velkou norskou expanzi padl v bitvě u Stamford Bridge proti anglosaským vojskům Haralda Godvinsona, který pro změnu padl o tři týdny později ve slavném střetu u Hastingsu.

Většina bonusů, které Norsko má, má spojitost s mořem a vikinským odkazem Hardrady. Kupříkladu jeho námořní jednotky bojující na blízko mohou provádět pobřežní nájezdy. Jako speciální jednotku mají Norové Longships, tedy drakary, které se na neutrálním území samy léčí. Další jednotkou jsou Berserkeři, které stojí plenění hexu o jeden pohyb méně a mají bonus do útoku a naopak jde o mizerné obránce.

Speciální budovou jsou Stavkirke, tedy typické skandinávské dřevěné kostely. Ty budou fungovat jako chrámy, ovšem s bonusem k víře, pokud kostel stojí vedle lesa. Norské jednotky nic nestojí nalodění a vylodění a jakmile vynaleznete Shipbuilding, všechny námořní jednotky se mohou pohybovat po hexech definovaných jako oceán a nemusí se držet při pobřeží. Díky tomu hlavně na začátku hry a během střední fáze mohou Norové efektivně šikanovat přímořské národy, případně expandovat právě přes moře, které nabízí schůdnější cestu k novým objevům a územím. Civilization VI vyjde 21. října na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články