Nezávislý horor Outlast vám už může pocuchat nervy
zdroj: tisková zpráva

Nezávislý horor Outlast vám už může pocuchat nervy

5. 9. 2013 12:01 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Tajemné sanatorium, udýchaný novinář, vraždící monstra – pro každého, komu to zní jako složky příjemného zážitku, je tu čerstvě vydaný horor z pohledu první osoby jménem Outlast. Nepřekvapí možná zápletkou, příjemně přízemním způsobem však nakládá s pohybem hráčova bezbranného avatara ve virtuálním prostoru a milovníkům Amnesie či Penumbry tak vytváří zase o jednoho kamaráda více.

Když už jsme nakousli neoriginalitu zasazení, je záhodno ji zopakovat pro každého, kdo chyběl minule i předminule. V Outlast se totiž hráči vžijí do role novináře Milese Upshura, který se vypraví do bývalého sanatoria, nynější "výzkumné a charitativní" laboratoře patřící jisté Murkoff Corporation, pravděpodobně s cílem zjistit, proč mají všichni v tomto vesmíru tak bizarní názvy.

Jak okatě naznačuje nové video, Miles do sanatoria jako na potvoru dorazil v noci, a co čert nechtěl, fungující žárovky jsou rovněž nedostatkovým zbožím. Na rozdíl od všudypřítomných kvičících monster toužících protagonistu omakat. Namísto vyvražďování se však Outlast zaměřuje na přežití a hledání kýžených důkazů, což v této násilné době potěší nejednoho milovníka hutné atmosféry.

...

Jak už dříve vypíchl Petr i Aleš, za Outlast stojí zkušení vývojáři, kteří se podíleli na hrách jako je Assassin's Creed, Prince of Persia, Splinter Cell nebo Uncharted. Jejich nejnovější titul zamíří i na PS4, majitele Steamu si však Outlast mohou za devatenáct eur vychutnat již od včerejšího vydání. Naši recenzi čekejte v nejbližších dnech.

Nejnovější články