Nemůžete nic zkazit, když si zahrajete remake klasického RPG Avernum 2
zdroj: tisková zpráva

Nemůžete nic zkazit, když si zahrajete remake klasického RPG Avernum 2

15. 1. 2015 17:00 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Má v dnešní době šanci RPG, které do nejmenšího detailu předělává hru z roku 1996? Právě vydané fantasy Avernum 2: Crystal Souls odpovídá, že rozhodně ano. Titul se odehrává po událostech v Avernum: Escape from the Pit, do děje hry však mohou skočit i nováčci.

Svět série Avernum popisuje dopad války na obyvatele podzemních jeskyní zvaných Avernum a tyranským impériem trůnícím na povrchu. Ve druhém díle se hráč vžije do role vojáka podzemních sil, přičemž jeho cílem je odstranit magické bariéry, které oddělily jednotlivé části podzemí.

Spíše než pro zápletku však Avernum 2 v dnešním kontextu vyčnívá pro hratelnost. Studio Spiderweb v obou dílech Avernum vytvořilo jen lehce modernizovaný remake své RPG série Exile, kterou vydávalo v polovině 90. let. Avernum 2 konkrétně představuje předělávku Exile 2: Crystal Souls z roku 1996. Ruku v ruce s tím jde přítomnost tradiční izometrické grafiky a tahových soubojů. Dohromady má hra zabavit až na 40 hodin, ale kvůli vysoké obtížnosti ve srovnání s moderními hrami je pravděpodobné, že vám Avernum 2 vydrží mnohem déle.

Že podobný remake dnes může u nezmlsaných harcovníků starých časů obstát Spiderweb dokázal už v minulosti. Podle serveru IndieGames ani Avernum 2 nechybí brilantní kvalita dialogů, vícero úrovní obtížnosti soubojů a celkově designérský punk, který se dnes jen tak nevidí. Ať už vás hra zaujala, či nikoliv, nelze než zatleskat studiu i komunitě, která dovede udržovat svou oblíbenou značku aktivní po dvě dekády.

Avernum 2: Crystal Souls je k dispozici za 20 dolarů na Steamu a GOGu, popřípadě přímo z webu studia. Stahovat mohou hráči s Windows a Macem, iOS verze pro tablety dorazí v dubnu. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články