Need for Speed: Payback přetéká akcí a zpomalenými záběry
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed: Payback přetéká akcí a zpomalenými záběry

11. 6. 2017 17:42 | Video | autor: Patrik Hajda |

Need for Speed: Payback už svým prvním trailerem předvedla, že tentokrát nás čeká opravdu zběsilá jízda plná létajících aut, lidí, ale i dopravnách kuželů, střepů a kusů karosérií z všudypřítomných výbušných bouraček. Týden po oznámení se dostavily i první pořádné záběry ze hry, které akční pojetí Need for Speed potvrzují na plné čáře.

Video se soustředí na honičku Mustanga s kamionem, kterou jste mohli vidět již v prvním traileru, jen tentokrát si ji užijete od začátku do konce bez zatmívaček a střihů přímo z pohledu hráče. Dvojice hlavních „hrdinů“ v Mustangu neustále komentuje situaci na silnici a odkrývá tak jemné náznaky příběhu.

Ten se točí kolem zlého kartelu The House, jemuž se snažíte ukrást supersport Koenigsegg Regera způsobem, jakým to kdysi dávno dělala Torettova partička v Rychle a Zběsile. I tady to to však nebude tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát – je to sice jen kamion, ale…

zdroj: Archiv

…The House tuší, že by ho někdo mohl připravit o dost možná jedinou zbraň na Bugatti Chiron, takže se k cíli musíte doslova promlátit přes ochranku v masivních BMW. Plechem na plech se je snažíte vytlačit z vozovky, nasměrovat do sloupu nebo je poškádlit starou dobrou myškou, za což jste odměněni efektní zpomalovačkou. A to pokaždé.

Když se vypořádáte s předem daným počtem protivníků, stačí se dostat vedle kamionu a máte vyhráno. Jenže i to se zdá jako nesnadný úkol. Netuším, čím v Americe ty tiráky krmí, ale nejnovější Mustang s pěknou vizuální úpravou má co dělat, aby ve dvoustovce kamionu stačil.

Need for Speed: Payback zdroj: tisková zpráva

Nakonec se akce povede a rádoby nebezpečnou předělovou scénou (kterou jsme v Rychle a Zběsile viděli už tolikrát) se z původního řidiče Mustangu přepnete do novopečené majitelky Regery a svištíte si to zpátky vstříc policejnímu zátarasu. Policejní honičky se vracejí, a byť je zde video utnuto, něco mi říká, že ani s Regerou s 1500 koňmi a zrychlením z 0 na 300 za 10 vteřin se uniformovaných jen tak nezbavíte. Nějaká švédská placka na elektřinu přece neporazí mohutné americké V8.

Ale já vím, tady nemá realismus co dělat, hlavní je potěšit oko diváka neřízenou akcí, naleštěnými vozy a dechberoucími honičkami. Nové Need for Speed: Payback přijedou dveřmi napřed 10. listopadu 2017 na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Nejnovější články