Nábor k londýnské policii z The Order: 1886 vás asi o nové kariéře nepřesvědčí
zdroj: tisková zpráva

Nábor k londýnské policii z The Order: 1886 vás asi o nové kariéře nepřesvědčí

16. 12. 2014 10:23 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ještě jednou se vrací viktoriánský steam(skoro)punk The Order: 1886, než se marketingové oddělení Sony odmlčí před finálním náporem při únorovému vydání. Po včerejší čtvrthodince ve vzducholodi, kde umírají hlavně rebelští pohůnci, se nyní vracíme k hororovější části hry, která nepracuje s politickým, ale mytologickým pozadím. Jde o video, které čerpá výhradně z atmosféry a mysteriózního života za londýnskou oponou normality.

Vlastně nejde o nic velkého, jen jednu scénu. Dobře ale vykresluje, v čem by mohl The Order: 1886 bodovat a získat si i hráče, jako jsem já, kteří vidí v herním systému jen standardní, byť třeba dobře řemeslně provedenou, střílečku z pohledu třetí osoby s krytím. Ale tajemný Londýn, který nesužují jen občanské nepokoje, nýbrž i monstra, to je něco jiného.

Tím spíše, že šeré uličky britské metropole skýtají větší prostor pro strach z plížících se vlkodlaků. I video s nešťastnými policisty vytváří dojem sžíravého strachu, co si to za rohem pochutnává na lidech. Samozřejmě je otázka, zda tohle vše dodrží tvůrci i ve hře, ale trailer funguje jako vábnička na jedničku.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články