Moskva, jak ji neznáte na 13 minutovém videu z Metro: Last Light
zdroj: tisková zpráva

Moskva, jak ji neznáte na 13 minutovém videu z Metro: Last Light

17. 7. 2012 18:06 | Video | autor: Adam Homola |

Metro 2033 v roce 2010 poměrně dost překvapilo. Příjemně, samozřejmě. Vývojářům z 4A Games se podařilo dát dohromady povedenou atmosférickou akci, která si své místečko na trhu našla. Pokračování tak bylo víceméně jasné a teď se už můžeme podívat na 10 minutový průchod jednou částí hry v připravovaném Metro: Last Light. Video je už nějaký ten pátek staré, ale veřejnost ho může vidět teprve teď. Jedná se totiž o gameplay demo z letošní E3 2012 s názvem Welcome to the Moscow. A že to není přivítání se zrovna otevřenou náručí, se můžete přesvědčit na videu sami:

zdroj: Archiv

Samotná hratelnost pak nevypadá nijak odlišně od svého staršího bratříčka. Osobně se mi líbí, že je většina videa věnována opatrnému postupu, prostředí a atmosféře a střílí se až na konci. Střílení nebylo v Metro 2033 špatné, ale rozhodně to nebylo něco, z čeho bych byl nadšen. To byla právě ta atmosféra. A tvůrci v Metro: Last Light zapracovali na spoustě menších drobností, které tu atmosféru drsného světa ještě umocňují a vtáhnou vás do postavy Artyoma ještě víc.

Jsou to přitom na první pohled hrozné prkotiny, jako třeba to, že vám mohou pavouci vlézt přímo na sklo helmy (fuj!), stejně jako tam může přistát moucha. Ono to obecně vypadá, že se do Metro: Last Light přidalo víc takových těch first person parádiček, kdy Artyom mává rukama, nějak se naklání, padá, všechno z pohledu první osoby a všechno vypadá docela uvěřitelně. Moc pěkně provedené je i zvednutí Artyoma tou létající příšerou a samozřejmě stylová barbecue na konci videa. Na tohle se nejde netěšit. Jenže si musíme počkat až do příštího roku.

Nejnovější články