MMO Heroes & Generals zkombinuje střílečku a strategii
zdroj: tisková zpráva

MMO Heroes & Generals zkombinuje střílečku a strategii

11. 10. 2011 17:12 | Video | autor: Aleš Smutný |

Velmi zajímavý a ambiciózní projekt představili tvůrci z dánského Reto-Moto, kde najdeme vývojáře, kteří v IO Interactive stáli za několika Hitmany a nyní se rozhodli tak trochu redefinovat žánr strategie a akce z 2. světové války. Jejich Heroes & Generals zkombinuje real-time strategii a FPS. Jednoduše budou jednotlivé frakce v rámci obou stran, tedy Osy a Spojenců, provádět v RTS režimu různé taktické akce, posilovat armády a střetávat se o jednotlivá území.

zdroj: Archiv

O ty už se ale bude válčit formou střílečky. To, s jakou výbavou a vozidly, potažmo v jakém počtu se strany střetnou, bude záviset na tom, jak dobře si vedl velící hráč. Najednou budete moci být jak velitelem, tak platfusákem, který na bojišti cedí krev. Záležet bude na obou rolích. Jediný hráč prý může vyhodit do vzduchu klíčový most a změnit tak strategické rozložení, a stejně tak jediný hráč dokáže dosáhnout strategické výhody už před střetem.

Jedná se o velmi zajímavý projekt, bude jej však náročné vytvořit tak, aby byl zábavný. Umíte si představit, že se budete marně snažit zabránit útoku mnohem silnějšího protivníka jen proto, že váš velitel to „odflákl“? Velmi brzy se objeví armády nespokojených hráčů, kteří s bajonety jdou proti tankům. Nicméně, i v tom může tkvět krása téhle hry. Jak ostatně říká jeden z jejích tvůrců, Jacob Andersen: „Na každém záleží. Nezabíjíte protivníka proto, abyste měli zkušenosti. Zabíjíte proto, abyste soupeře připravili o vojáka“. Z tohoto konceptu mohou skutečně vzejít hrdinové, kteří dokáží za správných okolností klidně porazit přesilu. Vše bude záviset na organizaci.

Andersen navíc slibuje, že budete během bitvy moci jako velitel jak skočit do boje, tak s vojáky komunikovat, dodávat posily apod. Svým způsobem vypadá celý koncept až absurdně náročně a nesplnitelně. Ale už teď se můžete na oficiálních stránkách přihlásit do alfa testu hry a obohacovat autory vlastními nápady a postřehy.

Nejnovější články