Middle-earth: Shadow of Mordor odhaluje povedeným trailerem totožnost přízraku
zdroj: tisková zpráva

Middle-earth: Shadow of Mordor odhaluje povedeným trailerem totožnost přízraku

28. 7. 2014 10:08 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vlastně nejde o nic velkého, ale srdce fanouška světa Pána prstenů stejně zaplesá. Chystaná akce Middle-earth: Shadow of Mordor stojí na příběhu, v němž neznámý přízrak oživí hraničáře Taliona, který se pak jako jednomužná armáda vydává do Mordoru mstít. Talionova motivace je jasná, jelikož přišel při nájezdu o celou rodinu, ale doposud jsme mohli jen hádat, kdo je oním přízrakem, který dlí v Talionově těle.

Nový a nutno říci, že opravdu povedený trailer vše objasňuje. Přízrak je Celebrimbor, samotný tvůrce Prstenů moci, který vládl během Druhého věku elfímu království Eregion. Během jeho vlády se objevil Sauron, elfy zradil a následně zničil Eregion, vyvraždil Celebrimborovu rodinu a jeho samotného umučil. To by jednoho naštvalo, takže se dá říci, že jeho přízrak bude mít v Middle-earth: Shadow of Mordor minimálně stejnou motivaci jako Talion.

Přijde mi, že tohle není vůbec špatná volba. Fundamentální fandové Středozemě pravděpodobně dostanou mrtvičku, ale využití Celebrimbora je šikovné. Jako postava má nejen co říct, ale i dělat. Na jednu stranu jej žene pomsta, na druhou vina z toho, že stál u zrodu celé lapálie s prsteny a také, že se nechal obelstít Sauronem a vedl tak nepřímo k jeho vzestupu. Mít někoho, s kým si Talion popovídá, případně pohádá také nebude na škodu, protože by to mohlo být občas hodně osamělé putování.

Je celkem jasné, že jak budete obnovovat Celebrimborovy vzpomínky, přízrak bude nabývat na síle a nejspíše se objeví rozdílné názory na řešení některých situací. Kromě toho Warner Bros posunuli datum vydání, takže si můžete v kalendáři nově zakroužkovat 3. října, kdy Middle-earth: Shadow of Mordor vyjde na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články