Medieval Engineers předvádí na destrukci hradů fungování fyziky
zdroj: tisková zpráva

Medieval Engineers předvádí na destrukci hradů fungování fyziky

2. 2. 2015 10:31 | Video | autor: Aleš Smutný |

Česká stavitelská hra Medieval Engineers vstoupila na Steam, kde se na 19. února chystá spuštění early access verze. Abyste případně nekupovali zajíce v předčasně přístupném pytli, Keen Software v krásně názorném videu předvádí fungování herní fyziky, na které samozřejmě vše ve hře stojí. Doslova, protože tady nejde jen o to, jak se hrady boří po zásahu střelou z katapultu, ale také o to, jak vám hrady budou držet pohromadě už při stavění.

Stavění hradů totiž bude věda. Nečekejte, že vám slabé základy udrží velkou stavbu. Jak vám video názorně ukáže, stavějte si vzdušné zámky a skončíte se spoustou sutě, na níž možná budou smutně trůnit jedna či dvě střechy. Dobře se ukazuje i to, že pokud budete chtít svůj hrad testovat pomocí katapultu, vyplatí se dělat pořádné základy a konstrukci vnějších ochranných plášťů promýšlet.

Na barevném schématu navíc hra ukazuje, jak se při poškození dynamicky mění zatížení jiných částí konstrukce. Medieval Engineers se prostě jeví velmi nadějně a to už nyní ve chvíli, kdy jde o raný build, kvůli němuž není vše vypulírové jako bude třeba v betě a samozřejmě plné hře. Protože už samotné stavění hradů tak, aby držely pohromadě bude pořádná výzva a já si v kalendáři zaškrtávám 19. února, kdy bude spuštěn early access.

zdroj: Archiv

Nejnovější články