Legie High Elfů čelí v novém videu z Total War: Warhammer II ještěří hordě
zdroj: tisková zpráva

Legie High Elfů čelí v novém videu z Total War: Warhammer II ještěří hordě

12. 7. 2017 11:38 | Video | autor: Aleš Smutný |

Desetiminutový záznam bitvy z Total War: Warhammer II tentokrát opouští pohled ze strany Lizardmenů a staví je do role oponentů. Tentokrát se totiž podíváte na bitvu z pohledu High Elfů, které vede Tyrion a proti němu stojí lord Mazdamundi. Především se ale můžete podívat na specifické elfí jednotky a udělat si představu, co od nablýskaných ušatců čekat.

High Elfové budou mít jediný kus artilerie a tím je Bolt Thrower, který umí střílet, stejně jako v tabletop předloze, různé typy šípů. Hádám, že prakticky stejný najdete i u Dark Elfů a pokud mne paměť nešálí, je to také jediný kus artilerie, který mají. Ostatně, ačkoliv mi pořád chybí bližší pohled na Dark Elfy, z některých jednotek se dají odvodit i některé jejich.

Kupříkladu kopiníci by měli být rámcově podobní jako u jejich „hodných“ bratránků. Na straně Lizardmenů se zase objeví jezdci na Cold Onech a já jen musím smutně konstatovat, že Creative Assembly vychází z poslední verze těchto masožravých ještěrů, i když ta předchozí se na těžkou jízdu podle mě hodila víc.

zdroj: Archiv

Každopádně, právě základ spočívající v pravidelné pěchotě a elitními jednotkami za nimi nejspíš dost určuje herní strategii High Elfů. Hádám, že nejblíž budou mít k tradičním armádám z historických Total Warů, když k tomu samozřejmě přidáte létající jednotky jako jsou fénixové a mocná kouzla. Pěchota drží prvotní nápor protivníka a následně jej napadne těžká jízda, letectvo a do toho lučištníci. Lizardmeni se taktikou dost odlišují, protože sází na velká monstra podporovaná menšími jednotkami a rychlým útokem.

Total War: Warhammer II vychází 28. září a do té doby se jistě dočkáme jak představení Dark Elfů, tak snad i těch Skavenů.

Nejnovější články