Komunitní video představuje všechny složky armády v Arma III
zdroj: tisková zpráva

Komunitní video představuje všechny složky armády v Arma III

20. 9. 2013 13:09 | Video | autor: Adam Homola |

Arma III už vyšla a podle naší recenze se povedla. Vydáním hry ale ještě nekončí povedená komunitní videa od Dslyecxiho, který si vždycky vezme na paškál nějakou specifickou věc a nenechá na ní nitku suchou. Tentokrát to vzal ale trochu zeširoka a obecněji. Nejnovější komunitní video se totiž zaměřuje na “combined arms” - spolupráci všech armádních složek na bojišti. Tedy pěchoty, tanků a obrněných vozidel, helikoptér a v neposlední řadě taky dělostřelectva.

Tohle video je asi víc než kterékoliv jiné určeno pro opravdové Arma nováčky. Pokud jste hráli alespoň první Flashpoint a pamatujete si jak věci fungovaly, tak budete u videa jen zívat nudou. Pro ty, kteří si ale chtěli Armu vyzkoušet poprvé a moc neví která bije, je to ideální představení toho, jak vlastně jednotlivé složky fungují, a jak je nejlépe používat. Začne se čím jiným, než pěchotou. Ta je naprosto zásadní, klíčová a je páteří armády.

Všechno ostatní, ať už to jsou tanky, dělostřelectvo nebo letectvo, slouží v podstatě jen k podpoře pěchoty, na jejíchž bedrech všechno leží. Samozřejmostí pro úspěšnou operaci je, že budete znát silné a slabé stránky všech složek a dokážete jich využít. Důležité je i přizpůsobení se a možnosti improvizace. Když vám někdo sundá tanky, tak by měla být pěchota pořád schopná misi bez větších problémů dokončit.

Souboje jsou sice asi ta nejdůležitější věc, ale bez transportu to nejde. Arma není Call of Duty a nějak se k té bitvě musíte nejprve dostat. I na to nové video myslí a stručně představí klady a zápory tří možností přepravy. Pěchotu můžete na místo dostat po zemi pomocí náklaďáků či transportérů, po vodě pomocí člunů nebo ji můžete naložit do helikoptéry a trochu se proletět. Dslyecxi vám už vysvětlí, na co byste si měli u jednotlivých způsobů přepravy dávat pozor.

Nakonec dojde samozřejmě i na support, což znamená na helikoptéry, dělostřelectvo, tanky a různá jiná obrněná vozidla. Ta tvoří s pěchotou perfektní symbiózu - vojáci tanky chrání proti útokům na blízkou vzdálenost a dokáží potichu a spolehlivě vyčuchat nepřítele, zatímco tanky zastávají pravý opak: chrání pěchotu proti nepříteli na větší vzdálenosti a proti jiné těžké technice. Pro znalce nic nového a objevného, ale pro nováčky důležité informace, bez kterých by to na bojišti bylo asi o dost horší.

Nejnovější články