Jak vznikaly olejomalby pro strategii Sudden Strike 4
zdroj: tisková zpráva

Jak vznikaly olejomalby pro strategii Sudden Strike 4

8. 10. 2016 17:00 | Video | autor: Václav Pecháček |

O tvorbě propagačních materiálů k počítačovým hrám se většinou příliš nerozepisujeme, ale u chystané strategie z druhé světové války Sudden Strike 4 musíme udělat výjimku. Pánové z Kite Games a Kalypso Media si pro ni totiž objednali opravdovou specialitu – čtyři velké olejomalby od Simona Roberta, umělce, který se podílí mimo jiné na sérii Hra o trůny, a pracoval na řadě počítačových her včetně Ryse: Son of Rome nebo Killzone 4. Jeho výtvory si můžete prohlédnout v přiloženém videu. 

Robert jako svou hlavní inspiraci použil dobové propagandistické plakáty, na jejichž základě následně namaloval tematické obrazy pro každou ze tří frakcí – britsko-americké síly, ruskou armádu a německou válečnou mašinerii. Těžko říct, jestli by se pro ně našlo místo v Louvru, ale na letáku v rozbombardovaném Stalingradu by se vyjímaly báječně.

O samotné hře se z obrázků samozřejmě nic nového nedozvíte, ale nemějte strach. Do vydání někdy ve 2. čtvrtletí příštího roku zbývá ještě moře času, a tak je více než jisté, že dříve nebo později se spustí marketingová dělostřelecká baráž, která vám všechny potřebné informace přihraje přímo do klína.

zdroj: Archiv

Prozatím se musíte spokojit s tím, co dal dohromady Aleš – tedy že se jedná o takticky zaměřenou RTS, v níž kromě vší dobové techniky včetně tanků a letadel najdete i skutečné, dobové generály. No, a to by zatím bylo tak všechno. Četo, rozchod!

Nejnovější články