Připravte se na válku, strategie Sudden Strike se vrací se čtvrtým dílem
zdroj: tisková zpráva

Připravte se na válku, strategie Sudden Strike se vrací se čtvrtým dílem

4. 8. 2016 17:34 | Novinky | autor: Adam Homola |

Od vydání Sudden Strike 3 uplyne příští rok už deset let, tedy dostatečně dlouhá doba na přípravu pokračování. To se teď blíží v podobě plnohodnotného nového dílu Sudden Strike 4, které není žádným rebootem, remakem, či epizodickou kampaní. Čtyřka nabídne velkou singleplayerovou kampaň o více jak dvaceti misích, zasazenou do období druhé světové války.

Žádné zásadní změny v konceptu či žánru hry se nekonají a tak mohou dlouholetí příznivci série vyhlížet taktickou a poměrně realistickou real-time strategii. V ní budete bojovat na velkých mapách s ještě více jednotkami, než ve kterémkoliv z předchozích dílů a samozřejmě v lepší grafice.

Ve třech singleplayerových kampaních budete ovládat britská, americká, německá i sovětská vojska se všemi dobovými specifiky. Celkem čekejte přes sto rozdílných jednotek, včetně německého bombardéru Heinkel He111, legendárního sovětského tanku T-34, britského stíhače Hawker Typhoon, nebo známého německého Panzerkampfwagen VI Tiger.

zdroj: Archiv

Jednou z velkých novinek Sudden Strike 4 budou určitě unikátní velitelé. Těch má být ve hře devět a chybět nebudou ikony jako George Patton, nebo Bernard Montgomery. Každý z velitelů má svůj vlastní styl a přístup k bitvě a své speciální schopnosti. Vedle samotné kampaně bude v singleplayeru také skirmish mód zaměřený na výzvy a to celé pak doplní kompetitivní multiplayer.

Sudden Strike 4 bude herní styl svých předchůdců ctít a tak opět nepůjde o přímočarou arkádovou strategii, ale hru, v níž můžete splnit misi různými způsoby. Jednou lze využít slabého pancéřování tanků, podruhé nachystat velké přepadení a jindy zase můžete zabrat okolní budovy pěchotou a držet pozice zuby nehty. A nebo naopak nepřítele přelstíte a chytrými manévry se mu dostanete do zad. Případně prostě zavoláte na základnu a necháte si na požadovanou destinaci poslat devastující letecké bombardování.

Sudden Strike 4 vyjde v druhém kvartálu příštího roku a to na PC, Mac, Linux a PlayStation 4. Pro PC verzi se navíc počítá s podporou modů a s integrací Steam Workshop.

Nejnovější články