„Jak moc je Alien: Isolation strašidelný?“ ptá se nové video
zdroj: tisková zpráva

„Jak moc je Alien: Isolation strašidelný?“ ptá se nové video

28. 4. 2014 11:20 | Video | autor: Aleš Smutný |

Následující vido mohlo být o mnoho lepší z hlediska převedení strachu na hráče, alespoň však přináší vlastní druh zábavy. Šestnáct pracovníků IGN hrálo misi z Alien: Isolation pod dohledem kamer, které snímaly, jak moc se bojí a jak se vlastně u hraní chovají.

Pokud stejně jako já nemáte rádi let's playe, asi zaskřípete zuby, protože na videu neustále někdo žvaní a ve výsledku vlastně ruší to nejdůležitější, tedy atmosféru. Vezměte si tedy sluchátka, protože skvělé nazvučení, které občas z toho štěbetání vyleze, vás více dostane do hry. Také se dá očekávat, že někteří z lidí přehrávají své reakce, i když občas působí mile bezprostředně - zvláště u lekaček, které nejsou (sympaticky) spojené s vetřelcem.

Některé vtípky a hlášky ale potěší a postřehy od fandů Aliena vypíchnou pár věcí z Alien: Isolation. Zvláště známá hudba zahřeje na duši. Mnohem důležitější ale je, že jde o záznam hraní několika lidí, kdy můžete sami posoudit, jak moc je hra řízená designéry. Odpověď je celkem jasná, můžete se nechat zabít vlastními chybami i na velmi malém prostoru této ukázkové mise.

Alien: Isolation zdroj: tisková zpráva

Že jde o kratičký segment ze hry, který dává jen ochutnat nahánění s vetřelcem, soudím podle konce i dle toho, že hra se má odehrávat na mnohem větší stanici a ne v pár místnostech. Představení vetřelce v in-game filmečku mi husí kůži nenahánělo, tady nejde hráčsky nic pokazit, ale následný pohyb po několika chodbách s detektorem pohybu, to už je něco jiného. Tvůrci skvěle pracují se zvukem a dobře vykreslují atmosféru, takže ve výsledku začnete panikařit ze sirén i skřípání trupu lodi.

Když si tedy odmyslím hláškování hrajících lidí a neustálé výkřiky, Alien: Isolation má potenciál být hodně hutným zážitkem, který klidně může mít jen takových pět, šest hodinek. Postačí, když bude během herní doby pořád tak tísnivý, děsivý a atmosférický. Uvidíme 7. října, kdy hra vychází na PC, PS3, PS4, X360 a Xbox One.

Nejnovější články