Ittle Dew vás vyzývá ke speedunu a rozmlácení puzzlů
zdroj: tisková zpráva

Ittle Dew vás vyzývá ke speedunu a rozmlácení puzzlů

8. 7. 2013 13:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Před pár dny vyšla moc pěkná nezávislá logická adventura Ittle Dew od studia Ludosity. Tvůrci v ní představují ne až tak standardní dvojku, která vybírá poklady ze zapadlých doupat. Titulní hrdinka, Ittle Dew, vlastně není moc hrdinka. Sice splňuje všechny předpoklady, má ráda poklady a s oblibou mlátí jiné, ale trochu tomu třískání do potvor a krystalů chybí morálka.

Možná proto, že má za společníka Tippsie, létající lišku, která radí s různými puzzly a k tomu poskytuje, dle slov tvůrců, „nemorální podporu“. Základem Ittle Dew je zkoumání podzemí, účast v absurdních dialozích a prodej naloupeného majetku.

Vydělané peníze můžete následně investovat u skotského(?) piráta Itana Carvera, který žije v domě vyřezaném z párátka. Zní to dost ujetě? A to jsou tu ještě dvojčata Jenny Fox a Jenny Frog, kterým se nelíbí, že by měly přijít o peníze na svačinu. Ittle Dew vypadá velmi zajímavě, už jen proto, že kombinuje absurdní humor, dynamickou hratelnost (prý rozhodně máte speedrunovat!) a logické puzzly. Momentálně je k zakoupení na oficiálních stránkách a koncem měsíce vyjde i na Steamu.

...

Nejnovější články