Indy opět povede v Civilizaci VI krvelačný řezník Gándhí
zdroj: Firaxis

Indy opět povede v Civilizaci VI krvelačný řezník Gándhí

31. 8. 2016 10:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Myslím, že v redakci nenajdete nenáviděnějšího vůdce národa ze všech dosavadních Civilizací, než je Gándhí. Za jeho přátelským úsměvem se vždy skrývají postranní úmysly a machinace, které, bez ohledu na díl, skončily tím, že vám propagátor pasivního odporu s úsměvem sděloval, že flotila indických jaderných ponorek už míří k vašim břehům. Jak se zdá, díky machinacím získal vliv i ve Firaxisu, protože i když se v šestém dílu tvůrci snaží přivádět nové vůdce národů, Indy zase povede tenhle záludný válečný štváč a vlk v rouše beránčím.

Hlavní vlastností Indů je Satyagraha. Pokaždé, když potkáte jinou civilizaci, která má založené náboženství a neválčíte s ní, dostanete velký bonus k víře. A pokud si někdo dovolí proti Gándhímu vést válku, utrpí velké postihy v oblasti štěstí obyvatelstva. S vírou pracuje další schopnost. Díky Dharmě můžete za Indy mít ve svých městech následovníky všech náboženství, ne jen svého státního.

Když už dojde na boj, jakkoliv je to u Gándhího nepravděpodobné, že, Indie má unikátní jednotky, které používá, než vás zasype láskou z taktických bombardérů. Jde o sloní jízdu Varu, která snižuje bojovou sílu nepřátelských jednotek na přilehlých hexech. Unikátní budova poskytuje housing a jídlo a podle toho, zda je na hexu vedle farmy, dodá bonusové jídlo a nebo víru, pokud stojí vedle posvátného místa. Každopádně je jasné, že cesta Indie k vítězství může vést skrz víru, které dokáže vyprodukovat velké množství. Civilization VI vyjde 21. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články