I nereálné zbraně mají v The Order: 1886 působit uvěřitelně
zdroj: tisková zpráva

I nereálné zbraně mají v The Order: 1886 působit uvěřitelně

19. 9. 2014 19:15 | Video | autor: Adam Homola |

Hry z určité doby jsou vždycky oříšek - tvůrci jsou svázáni dobovými technologiemi a nemůžou si moc vymýšlet. Ne tak pánové z Ready at Dawn. Vzali viktoriánskou éru, vyzobali si z ní to, co se jim hodilo a zbytek si vymysleli. Další dokument o vývoji The Order: 1886 se tedy zabývá unikátními zbraněmi, s jejichž pomocí ve hře nepřátelům zatopíte.

V předchozích videích jste si určitě všimli, že přísně dobové zbraně v The Order rozhodně nebudou. Dobově ale vypadají. Technologie, materiály a postupy, které vývojáři použili pro konstrukci zbraní, jsou přesně takové, jaké měli tehdejší výrobci a výzkumníci dostupné. Zbraně, které jsou v The Order: 1886 relativně normální, vychází z reálných, jen lehce upravených pušek. Jde třeba o variace na brokovnice či samopaly, žádný extra úlet.

Ten přichází až se zbraněmi jako Arc Gun nebo Thermite Rifle. Tvůrci mají štěstí, že do hry příběhově zakomponovali například Nikolu Teslu, který bude sloužit jako dobový MacGyver. Díky němu tak půjde ve zbraních používat například elektřinu a jiné vychytávky.

zdroj: Archiv

Každá zbraň dodržuje jasně dané postupy pro konstrukci a použití materiálů, takže by šlo s přimhouřením očí skoro všechno postavit i v 19. století. Z obrázků a videí je důkladnost tvůrců jasně čitelná - zbraně vypadají stylově a z viktoriánské éry doslova jakoby vypadly.

Některé zbraně navíc umělci navrhli úmyslně tak, aby balancovaly na hranici bezpečnosti pro jejich majitele. Má to reflektovat i zasazení hry do roku 1886 - do doby, kdy probíhala spousta experimentů, některé technologie nebyly vyzkoušené a nebylo úplně bezpečné některé věci používat. 

The Order: 1886 vyjde 20. února 2015 exkluzivně na PlayStation 4.

Nejnovější články