Hororový multiplayer Hunt: Showdown nesází na prvoplánové lekačky
zdroj: tisková zpráva

Hororový multiplayer Hunt: Showdown nesází na prvoplánové lekačky

11. 9. 2017 14:40 | Video | autor: Patrik Hajda |

Spousta hráčů to nevnímá, prostě běží za nosem po mapě, kryjí se za překážkami, vbíhají nepřátelům do zad… funkčnost prostředí berou jako běžnou věc. Málokdo si však uvědomuje, jaká magie se skrývá za zdánlivě jednoduchým umístění vozíku doprostřed nádvoří. Nový vývojářský deníček Cryteku k multiplayerové hororovce Hunt: Showdown se zaměřil na design úrovní. Druhý se pak zaměřil na zbraně, kterými bude zdolávat monstra i jiné hráče.

Jak vysvětlují tvůrci v novém videu, je potřeba vyzkoušet každý kryt z hlediska hráče a odhalit tak všechny příležitosti daného místa, na koho vidí kryjící se hráč a kdo naopak vidí na něj. Se stejnou precizností je zpracovaná celá mapa a i když si to hráč neuvědomí přímo, dobře odvedenou práci pozná snadno – prostředí ho prostě baví a nenaráží na hluchá místa.

zdroj: Archiv

S designem úrovní poměrně úzce souvisí i atmosféra celé hry. Hunt: Showdown je kooperativní střílečka odehrávající se na konci hororově pojatého 19. století. Tvůrci se však rozhodli nevsázet vše na předpřipravené lekačky, ale budovat strach dynamickým prostředím. Jen málo věcí vyvolá větší obavy z neznámého, než když procházíte stodolou, kde je každá chodba zakrytá plachtou.

Kdyby byly lekačky předpřipravené, snadno se je naučíte a brzy vás přestanou bavit. V případě Hunt se však děsivé prvky objevují náhodě na různých místech, díky čemuž je každá hra jiná. Jednou tak za rohem číhá zombík, jindy zase hejno havranů nebo pes, který štěkotem prozradí vaší pozici nepřátelským týmům. Díky tomu se obáváte naprosto každého zákoutí, protože s jistotou nemůžete počítat s ničím.

zdroj: Archiv

Přestože se honíte za přízraky a bráníte se před obřími pavouky vymyšlenými zbraněmi, v jistých ohledech je kladen důraz na realističnost. Historické přesnosti podléhá prostředí i oblečení postav, ale i některé zbraně, které jsou do detailu zpracovány podle skutečných předloh, jak po stránce vzhledové, tak i funkční a zvukové. Kdy se Hunt: Showdown dočkáme zatím není jasné.

Nejnovější články