Homeworld: Deserts of Kharak nabízí pohled na šest minut z multiplayerové bitvy
zdroj: tisková zpráva

Homeworld: Deserts of Kharak nabízí pohled na šest minut z multiplayerové bitvy

19. 1. 2016 11:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nejen příběhovou kampaň nabídne prequel k Homeworld sérii, realtime strategie Homeworld: Deserts of Kharak. Následující video se totiž věnuje i multiplayeru, respektive šestiminutové sekvenci z jednoho zápasu, kde se svůj um předvádí šéf vývoje Rory McGuire a výkonný producent Jonathan Dowdeswell ze studia Blackbird Interactive. Nejde o komplexní představení multiplayeru, ale spíše pohled na to, jak zápasy budou vypadat vizuálně a jaké budou mít tempo.

Zápas probíhá v módu Artifact Retrieval a tak vás nepřekvapí, že cílem snažení všech hráčů je nalezení artefaktů a jejich dopravení na určenou pozici. Ačkoliv je Deserts of Kharak primárně pozemní RTS, tedy ne vesmírné hrátky s loděmi jako klasický Homeworld, nejde si nevšimnout podobnosti s původní sérií, stačí se podívat na roli pozemního carrieru, ekvivalentu mateřské lodi.

Co se týče tempa, hra působí příjemně díky tomu, že nevyžaduje klikací reflexy korejského progamera. Ačkoliv se nijak nezbavuje tradičních prvků RTS hratelnosti, můžete s jednotkami v relativním klidu manévrovat a díky tomu ničit pomalejší jednotky soupeře – dobře je to vidět v momentu, kdy je Base Runner v obležení malých průzkumných vozidel, která se kolem jen rojí a ničí jeho zoufalou obranu a systematický postup s artefaktem.

V neposlední řadě je ale třeba zmínit, že hra vypadá vážně hezky. Při zazoomování přímo na jednotky je vidět, že rozpočet nebyl z největších, ale samotný pohled na krajinu, stíny vrhané dunami a vlastně všemi terénními nerovnostmi, efekt jízdy po písku, hořící vozidla… to vše vytváří půvabný obrázek pouštní planety a nesmiřitelné války o přežití. Navíc, terénní nerovnosti jsou i funkčním herním prvkem, protože blokují výhled jednotek. Homeworld: Deserts of Kharak vychází 20. ledna, tedy zítra, na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články