Hearts of Iron IV chce detailně zpracovávat myšlenku pozměněné historie
zdroj: tisková zpráva

Hearts of Iron IV chce detailně zpracovávat myšlenku pozměněné historie

16. 3. 2016 13:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

V nejnovějším pohledu za oponu vývoje Hearts of Iron IV představují vývojáři z Paradoxu koncepty, které chtějí do hry nejvíce otisknout. Samotná série je už od začátku založená na kouzlu pozměňování oficiální historie, ale čtvrtý díl by měl zvládnout adaptaci AI na změny asi nejlépe. „Pokud se budete držet historických rozhodnutí, uvidíte víceméně stejnou válku, o jaké se učí,“ jasně říká jeden z tvůrců. Jenže v těchto hrách chce člověk především vyzvat realitu na souboj.

Jak vývojáři vysvětlují, hra na to „co by se stalo, kdyby...“ bude v designu titulu silně zakořeněná. Co kdyby Japonci otevřeli druhou ruskou frontu po útoku Německa? Co kdyby Německo vyvinulo první atomovou bombu? Co kdyby selhalo vylodění v Normandii? Dodnes si pamatuji, jak jsem se v prvním díle snažil odvrátit Japonsko od konfliktu s USA a zcela změnil jeho politické zázemí, načež jsem se střetu stejně nevyhnul, i když jsem byl ten nejmírumilovnější antifašista (pravda, okupující Čínu). To se ve čtvrtém dílu zřejmě nebude stávat, alespoň ne vždy.

Jednoduše by se AI měla mnohem lépe adaptovat na průběžný vývoj politické i válečné situace a dle toho se zařizovat. Umělá inteligence prý bude „optimistická,“ tedy vždy se bude snažit vyhrát, nicméně její akce budou modifikované i tím, kdo stojí v čele jednotlivých států. Stejně tak autoři zdůrazňují nutnost do hry dostat provázanost jednotlivých prvků hratelnosti, která se pak promítne do následných reakcí na vaše činy. „Je to asi nejsložitější projekt, na kterém jsme pracovali.“ Jak svým slibům Paradox dostojí zjistíme 6. června kdy Hearts of Iron IV vyjde.

zdroj: Archiv

Nejnovější články