Geralt z Rivie – cesta od příběhového RPG k bojovce
zdroj: tisková zpráva

Geralt z Rivie – cesta od příběhového RPG k bojovce

29. 3. 2018 14:23 | Video | autor: Patrik Hajda |

Že se letos opět setkáte s Geraltem, už pravděpodobně víte z Adamova článku. Rovněž víte, že k tomuto šťastnému shledání nedojde v dalším díle Zaklínače, ale docela nečekaně v bojovce Soul Calibur VI. Někoho taková zpráva asi vyděsí, ale po zhlédnutí Geralta v akci pochopíte, že je v opravdu dobrých rukou. Polských rukou. Nový vývojářský deníček vysvětluje, jaká úskalí skýtá převádění čistě příběhové postavy do čistě akční mlátičky.

Jakmile se zakoukáte do videa níže, možná se zamyslíte nad tím, proč tam ten Borys Pugacz Muraszkiewicz z CD Projektu na začátku vysvětluje, kdo to je Geralt z Rivie, čím se živí a co všechno umí. Abyste tomu porozuměli, musíte si vyslechnout i řeč Marcina Momota, který přibližuje nesnáze spojené s převáděním Geralta do Soul Caliburu.

Soul Calibur VI totiž vychází i v Japonsku, kde ostatně vzniká, a je tak velice pravděpodobné, že zdejší hráči o Bílém vlkovi vůbec nikdy neslyšeli. Ve hře proto musí být po lopatě vysvětleno, proč na zádech nosí dva meče, proč kreslí trojúhelníčky před obličeji soupeřů a tak dále.

zdroj: Cinemart

Zároveň se samozřejmě musí počítat s tím, že značná část hráčské základny je s Geraltem dobře seznámena. A tady přichází ke slovu třetí řečník z polského CD Projekt Red – vedoucí animací Sebastian Kalemba. Ten je zde potřeba proto, že bojovka Soul Calibur VI funguje docela jinak než Zaklínač 3, hlavně ve smyslu rychlosti.

Vývojáři si tak znovu najali herce, který se kdysi díky motion capture technologii postaral o Geraltovy ladné pohyby, aby i v rychlejším tempu bojovky vypadaly stále autenticky. A to se, myslím, podařilo skvěle. A nezůstalo jen u pohybů a použitých zbraní/kouzel. Geralt si samozřejmě zachová i svůj charismatický sarkasmus.

I když mě bojovky moc neberou, vyzkoušet si zaklínače v úplně jiné perspektivě mě poměrně láká. Sluší mu to tam. Snad se najde někdo, kdo bude mít odvahu postavit se tváří v tvář vražednému svůdníkovi. Soul Calibur VI vyjde ještě letos na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články