GDS 2022: Daniel Vávra – Jak vymyslet, nadesignovat a napsat dobrý quest
zdroj: Foto: GDS

GDS 2022: Daniel Vávra – Jak vymyslet, nadesignovat a napsat dobrý quest

6. 12. 2023 15:00 | Video | autor: Redakce Games.cz |

S přednáškou Daniela Vávry uzavíráme náš výběr toho nejlepšího, co nabídla loňská konference Game Developers Session 2022. Brány letošního ročníku se v pražském Kongresovém centru otevřou už tento pátek, 8. prosince. Dvoudenní akce nabídne řadu zajímavých přednášek, panelových debat i workshopů od výrazných osobností české i zahraniční herní scény.

Na GDS 2023 vystoupí mimo jiné Brian Fargo (inXile), Josh Sawyer (Obsidian), Dean Hall (RocketWerz), scenáristka Rhianna Pratchett či autor Tetrisu Alexej Pažitnov. Z tuzemských vývojářů pak můžeme zmínit šéfa Amanity Jakuba Dvorského nebo Martina Klímu a Dana Vávru z Warhorse.

A protože Daniel Vávra, autor Mafie či Kingdom Come: Deliverance, patří na Game Developers Session k pravidelným řečníkům, přinášíme vám jeho loňskou přednášku, kde vysvětluje, jak nadesignovat a napsat dobrý herní quest. Jaká úskalí přináší psaní nelineárního příběhu? V čem se liší scenáristika pro hry a filmy? A proč není dobrý nápad vytvářet klony úkolů, které jste už hráli? Poslechněte si přednášku Dana Vávry z GDS 2022.

 

Daniel Vávra (Warhorse Studios)

Dan Vávra je český herní designér, scenárista, režisér i spoluzakladatel a kreativní ředitel Warhorse Studios. Mezi nejznámější tituly, na nichž se podílel, patří Mafia: The City of Lost Heaven nebo Kingdom Come: Deliverance.

Videa z Game Developers Session 2022 vám přinášíme společně s organizátory konference. Další videozáznamy z minulých ročníků najdete na YouTube.

Nejnovější články