Fanfilm Fallout: Lanius vás vrátí do dob New Vegas
zdroj: tisková zpráva

Fanfilm Fallout: Lanius vás vrátí do dob New Vegas

29. 8. 2013 12:04 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Tak trochu netradičně to zkusil fanouškovský hraný film Fallout: Lanius. Namísto ukazování trampot těch nejklasičtějších falloutovských postav a kulis se totiž zaměřil na odvyprávění "původního příběhu" hlavního záporáka Fallout: New Vegas, legáta Lania. Dvacetiminutový snímek se v minulosti dočkal crowdfundingové kampaně, díky tomu Lania namluvil i jeho dabér z New Vegas a nyní tak konečně došlo na vydání celého krátkometrážního snímku.

Formálně by se Laniovi dal vytknout občas nepřehledný střih během akcí (žel bohu film nepůsobí jako jeho concept art nahoře) nebo trochu úsměvné efekty stříkající krve – ale to byl možná záměr, protože Lanius působí dost jako falloutovská verze seriálového Spartaka, včetně tématu superdrsného bojovníka a jeho ohrožené rodiny, nebo ostatně i motivů Říma/Legie. Zběžné oživení Laniovy kanonické story však odhalí, že se film věrně drží sděleným faktům z Fallout: New Vegas.

Co překvapí nejvíc, zvláště ve srovnání s komediálností Nuka Break, je celková serióznost Lania – žádné vtipy na V.A.T.S., žádná ironie, žádná snaha o hlášky, jenom čirá depka pár divochů bojujících s barbarskou Legií,osudová tragika za doprovodu těch nejatmosféričtějších tracků Fallouta 1 a 2. Lanius je tak vlastně dost odlišným typem post-apo žánru. Namísto madmaxovského dieselpunku a BDSM oděných záporáků tu máme něco připomínajícího mnohem víc starověk s kapkou zaprášených technologií. Navzdory jistému amatérismu tak jde o veskrze sympatický výsledek.

Nejnovější články