Elite: Dangerous představuje nového skladatele v parádním traileru
zdroj: tisková zpráva

Elite: Dangerous představuje nového skladatele v parádním traileru

13. 9. 2013 13:07 | Video | autor: Adam Homola |

Jeden z mnoha úspěchů na Kickstarteru, vesmírná akce/simulace/strategie Elite: Dangerous, sice vyjde až někdy v příštím roce a zatím se nám prezentovala veřejně jen zlehka, ale teď tvůrci přišli s trailerem, na který se prostě musíte podívat. I já, který na Elite na Kickstarteru nepřispěl, teď koukám na trailer s chutí po několikáté. Ono to totiž nevypadá ani moc jako hra, ale spíše jako klip z filmu.

Jen si představte - kdyby tam tvůrci přidali trochu lens flare efektů a hudbu i zvuky ze Star Wars, mohlo by to skoro vypadat jako nějaký rozpracovaný klip z nových Hvězdných Válek od Abramse... Vývojáři z Frontier Developments ale nevydali nové video jen proto, aby nám spadla čelist. S jeho pomocí nám oznámili výběr skladatele, který bude mít na svědomí hudbu v plné hře.

Tím šťastlivcem bude Erasmus Talbot a soudě podle hudby v traileru je to skvělá volba. Frontier vybrali Talbota z několika kandidátů, kterým dali tohle video k nazvučení, a pak vybírali. Talbot se prý navíc nebál ukázat vývojářům několik stylů, včetně nových elektronických technik a moderního přístupu, takže celá hra nebude znít jen podobně jako ukázka na videu.

...

Sám Talbot v updatu backerům přiznává, že se pro video nechal inspirovat hudbou ze sci-fi blockbusterů včetně Star Treku, Oblivionu a prvních tří epizod Star Wars. Zároveň se ale prý snažil najít svůj vlastní styl a dynamicky ho přizpůsobit příslušným scénám. Za pár týdnů by měl vyjít nový vývojářský deníček s Davidem Brabenem, ve kterém bychom se měli od otce série dozvědět mnohem víc nejen o hudbě a o novém traileru.

Nejnovější články