Dvojice videí z Blitzkrieg 3 se chlubí detailními tanky a zničitelností bojiště
zdroj: tisková zpráva

Dvojice videí z Blitzkrieg 3 se chlubí detailními tanky a zničitelností bojiště

13. 11. 2014 19:15 | Video | autor: Ladislav Loukota |

S poněkud chladnějším přijetím Company of Heroes 2 se žezlo strategií z druhé světové vrátilo do ruských rukou tvůrců z Nival Interactive. Jejich Blitzkrieg 3 (homepage) se začíná hezky vybarvovat a důkazy poskytuje i série videí, která předvádějí různé aspekty bojiště. Dvě nová videa se třeba zaměřují na proměnu prostředí a detailně vyvedené tančíky.

Třetí díl Blitzkrieg se lehce odchýlí od prvních dvou směrem ke Company of Heroes. Projeví se to (krom grafické stylizace) i na nové nutnosti budovat základny a vůbec věnovat pozornost i správě produkce a zásobování jednotek. Nebude to však na úkor jednotek samých. Jak ostatně ukazuje první z dvojice videí, tvůrci z Nival si dávají záležet na detailním vykreslení všech jednotek.

Zvláště u strategií je prý velmi důležité detailní grafické znázornění jednotek vyvedených v enginu Unity - ačkoliv to zní trochu kontraproduktivně, podle Nivalů se jedině tak dosáhne akurátního pocitu, že posíláte na smrt žijící panáky. Inu, snad vývojáři nezapomínají na (dle mého) významnější audio stránku. Třeba se její prezentace dočkáme příště.

zdroj: Archiv

Druhé z video "z fronty" se zaměřilo na destrukci map. Nejde jenom o přeorání zeminy detonacemi projektilů a granátů, ale i boření budov v momentech, kdy se tankisté rozhodnou pro kreativní zkratku či neblahý vliv zničené výškové budovy na okolní zástavbu.

Připomenu ještě, že bořit městečka a vesničky můžete v kampani za Spojence, Sověty i Němce, stejně jako v asynchronním multiplayeru, který nabídne perzistentní bojiště - právě proto, že vaše základny mají "žít" i ve chvílích mimo počítač, tvůrci zřejmě koncept hry obohatili o budovatelský prvek. Jak to funguje uvidíme příští rok.

zdroj: Archiv

Nejnovější články