Desetiminutové video představuje multiplayer betu Halo 5: Guardians
zdroj: tisková zpráva

Desetiminutové video představuje multiplayer betu Halo 5: Guardians

11. 11. 2014 16:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Koncem prosince vyjde multiplayerová beta střílečky Halo 5: Guardians, která populární sérii přivede na Xbox One. Dnes samozřejmě vychází na Xbox One Master Chief Collection, kvůli které Miloš chodí po městě se zelenou krabicí na hlavě a plyšákem, kterému říká Cortana (viz jeho recenze), ale ta se nepočítá, protože jde jen o kompilaci starších dílů. Až Halo 5 bude plnohodnotnou novou hrou i prubířským kamenem týmu 343 Industries na nové konzoli a klíčovou složkou hry bude jako obvykle multiplayer. Následující video vám to názorně předvede.

Zdá se, že Halo 5: Guardians zamíchá průběžně se vyvíjejícím archetypem Halo multiplayeru víc, než bychom čekali. Zčásti se tak asi vrátí ke svým základům, přičemž si zachová klasické Halo prvky - třeba skok. Nahradí ale schopnosti zbroje schopnostmi Spartanů, které bude mít k dispozici každý, ne podle loadoutu. Na to konto mám pocit, že rozdíl mezi špičkovými a průměrnými hráči se kvůli tomu ještě zvětší.

V rámci série však nepůjde o nic nového, protože už dříve byl očistec, když se nováček dostal do hry zkušených hráčů a jen bezmocně sledoval své opakované ponížení.

Video jednotlivé schopnosti vysvětluje a moji teorii o ještě větším roztažení nůžek mezi hardcore a normálními hráči potvrzuje brutální nakládačka, kterou vývojáři dostali od týmu profi hráčů.

zdroj: Archiv

Multiplayer beta začíná 29. prosince a je jasné, že 343 budou v jejím průběhu některé vlastnosti hry měnit. Prozatím ale multiplayer působí sympaticky hekticky a přitom, alespoň ze záběrů, neztrácí unikátní feeling, který se však jen velmi těžko popisuje, pokud jste Halo v multiplayeru nehráli trochu déle. Pokud máte přístup do bety zajištěný zakoupením Master Chief Collection, počítejte, že od 29. prosince máte tři týdny na testování sedmi map ve třech módech.

Nejnovější články