Deníček vám vysvětlí, v čem je staronová Lara nextgenová
zdroj: tisková zpráva

Deníček vám vysvětlí, v čem je staronová Lara nextgenová

21. 1. 2014 10:28 | Video | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste to ještě nepostřehli, na Xbox One a PlayStation 4 vyjde Tomb Raider: Definitive Edition, což je původní Tomb Raider, ale přepracovaný do podoby, která využije většího potenciálu nových konzolí. Vývojářský deník, který najdete uvnitř článku, vám pak vysvětlí, v čem tyto změny spočívají.

Musím říct, že i přes svůj skepticismus k „dodělávání“ her udělali tvůrci na next-genové Laře tunu práce. V prvé řadě má nový obličej. Úplně nový. Prostě Lara má typologicky jinou hlavu, vypadá trochu jinak, protože dostala pořádný facelifting v oblasti propracování kontur tváře.

Dojem na mě udělala míra propracování její kůže. Tomb Raider je tak trochu hra „zašpiň si svou Laru“ a tady už přichází míra detailu v poněkud šílené míře. Pořád si pamatuji ta absurdní kuželová ňadra a teď má Lara na kůži vytvořené mapy, podle kterých se na ní formuje špína a krev? Případně reflexní vrstvy, které co nejvěrněji simulují odraz světla, ještě v závislosti na tom, zda je kůže mokrá?

Stejně tak dostanou novou „fyziku“ Lařiny pověstné vlasy a zbraně i nástroje, které se jí budou u pasu houpat podle pohybu apod. Je to blbinka, ale k ponoření do atmosféry pomůže, ostatně o zavírání dveří u Division se achalo a ochalo hodně dlouho.

...

Nejnovější články