Čtvrthodinka z Mad Maxe ukazuje především otevřenost světa a boj v autě
zdroj: tisková zpráva

Čtvrthodinka z Mad Maxe ukazuje především otevřenost světa a boj v autě

18. 6. 2015 16:50 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv poslední video z Mad Maxe se zaměřilo na jednoho z bossů, který ještě shodou okolností tematicky navazuje na postavy předvedené v posledním filmu, samotná hra bude okouzlovat především otevřeným světem, v němž se budete prohánět ve svém neustále modifikovaném autě. Jak to asi bude vypadat předvádí i patnáctiminutové video, které doprovází rozhovor s jedním z vývojářů studia Avalanche.

Pěší boj potvrzuje to, co už víme nějakou dobu, tedy, že půjde o ekvivalent systému z Batmana, mnohem důležitější jsou části z prozkoumávání světa, kdy Max musí shánět benzín, využívat dostupných zdrojů vody pro doplňování své čutory a nalézání dalších dílů pro svůj bourák Opus Magnum. Jeho modifikace budou jedním z hlavních pilířů hratelnosti, protože se dá říci, že kvůli množství dílů, jež půjde v editoru kombinovat se bude lišit auto každého hráče.

Kdo bude chtít hbitou káru modifikovanou pro překonávání pouštních pasáží, bude si ji moci postavit. Kdo přednost pomalé pevnosti, do které se gangy jen tak nedostanou a jejich auta se budou jen zoufale odrážet od pancéřování, má to mít. Tedy pokud má potřebné díly. Nebo si třeba vytvoříte univerzální kompromis, který se bude ježit aktivními obrannými prostředky. Už jen samotná harpuna, jíž se dají trhat kusy pancéřování, kola a nebo protivníci z aut je skvělý nápad, se kterým se dá užít spousta brutální legrace.

Takže víc, než na kočkování se s bossy v aréně a řešení příběhu, byť bez něj to nepůjde, se těším na projíždění se po pustině, pomáhání náhodným kolemjedoucím, likvidování pevností gangů a objevování reliktů zašlé civilizace a samozřejmě montování auta do požadované podoby. Mad Max prostě zatím vypadá jako velmi životaschopná variace na pravidla návykové Just Cause a i proto je třeba od něj čekat něco podobného a ne snahu o herní zpracování posledního filmu. To totiž nemůže zvládnout a zjevně ani nechce. Hra vyjde 4. září na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články