Borderlands 3 připomíná kooperaci fantastickým trailerem, ale napříč platformami si nezahrajete
zdroj: tisková zpráva

Borderlands 3 připomíná kooperaci fantastickým trailerem, ale napříč platformami si nezahrajete

17. 7. 2019 11:55 | Video | autor: Patrik Hajda |

U multiplayerových her dneška dříve či později vyskočí otázka cross-platformního hraní. Této praktice se donedávna bránilo zejména Sony, ale už i to povolilo nátlaku hlasitých hráčů. Spousta fanoušků Borderlands 3 se domnívala, že i tento looter shooter budou moct hrát s kamarády napříč platformami, ale Randy Pitchford prohlásil, že se s ničím takovým se nepočítá. Tedy alespoň ne v době vydání hry.

Poslední falešná indicie poukazující na možné cross-platformní hraní se objevila na Twitteru před pěti dny. Obrázek totiž lákal na oslavu jednotnosti. Co přesně tím bylo myšleno, vyšlo najevo v noci, kdy se objevil nový, hudebně humorný trailer oslavující kooperativní akci.

Aby se jednou pro vždy vyřešilo, zda Borderlands 3 bude, nebo nebude mít cross-play, musel se na Twitteru ozvat sám šéf Gearboxu Randy Pitchford. Ten potvrdil, že hra v den vydání cross-play nebude podporovat.

Na druhou stranu, vývojáři úzce spolupracují s partnery na tom, aby tuto funkci přidali co nejdříve po vydání. Pokusí se přitom zajistit cross-play mezi co nejvíce platformami. Zpočátku se tedy musíte s kamarády domluvit, na jaké platformě hru rozjedete.

zdroj: Archiv

Borderlands 3 můžete hrát úplně sami, ale kdykoliv v průběhu kampaně lze vyhledat parťáky. Hra se nijak nepřeruší, můžete zvesela střílet po všem, co se hýbe, zatímco algoritmy hledají vhodné spolubojovníky. Vyhledávání můžete ovlivnit například tím, že budete stát jen o hráče, kteří jsou ve stejné části příběhu.

Nemusíte se bát, že by k vám do hry přiskočil někdo slabý, jelikož dojde k synchronizaci úrovní postav, aby se každý bavil stejnou měrou. V kooperativních i kompetitivních režimech využijete slavný pingovací systém z Apex Legends, pokud vám není po chuti klasický voice chat.

Borderlands 3 vyjde 13. září na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a bude i na Stadii.

Nejnovější články