Assassin’s Creed Origins potvrzuje, že uvidíte zrod Bratrstva Asasínů
zdroj: tisková zpráva

Assassin’s Creed Origins potvrzuje, že uvidíte zrod Bratrstva Asasínů

5. 10. 2017 10:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Není to zase takové překvapení, že se v Assassin’s Creed Origins budeme sledovat zrod Asasínů jako takových. Hlavní hrdina Bayek je poslední z řádu Medjay a podle traileru, možná s pomocí Kleopatry, vytvoří to, čemu v celé sérii říkáme Asasíni. Jenže v tom leží jeden ze dvou problémů, které s trailerem mám. Je to ahistorické!

Uznávám, že to zavání posedlostí, ale kroutí se mi uši, když v Egyptě v 1. století př.n.l. slyším jako oficiální označení („Assassins“) slovo, které vzniklo ve 13. století z arabského „hašišiín“. Celému Bratrstvu mohl být historicky vtisknutý název Asasíni až v období prvního dílu s Altairem. Prostě to nedává smysl.

Nicméně, když odhlédneme od etymologické stránky, strach mi začíná nahánět sám Bayek a to ne asi způsobem, jakým by měl. Prozatím mu ve všech trailerech chybí jakákoliv osobnost krom drsňáckých prohlášení o spravedlnosti. Jinak působí jako plochý zabiják s tím správným hodnotovým žebříčkem, který se probije až do konce hry bez toho, aby vám nějak přirostl k srdci.

zdroj: Vlastní

Možná je to cíl Ubisoftu, aby hráči mohli více do Bayeka promítat ze sebe, ale osobně mám v téhle sérii raději charismatické hrdiny jako byli Edward nebo Ezio, než nevýrazné mašiny na zabíjení jako byl Connor. Pořád ale může Bayekovu slabinu trochu vykompenzovat dostatečně bohatý ansámbl vedlejších postav. Nejde jen o Kleopatru či Caesara, ale především o ty, kteří s ním budou zakládat Bratrstvo. Uvidíme 27. října, kdy hra vychází na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články