Angličané se v Civilization VI budou opírat o námořnictvo a muzea
zdroj: tisková zpráva

Angličané se v Civilization VI budou opírat o námořnictvo a muzea

29. 6. 2016 12:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dalším představeným národem z Civilization VI jsou Angličané, které povede královna Viktorie. Zatím nevíme, jaké charakteristiky bude mít v kampani její AI, ale ve videu jsou jasné představené unikátní vlastnosti Angličanů. Asi nikoho nepřekvapí, že unikátní čtvrť se vztahuje k mořeplavbě. Royal Navy Dockyard, který dává zde vyrobeným jednotkám větší pohyb, dává vám víc admirálských bodů a extra zlato za doky vybudované na jiných kontinentech.

S mořem souvisí i jedna z jejich unikátních jednotek – Sea Dog. Jde o plachetnici, která patří mezi slavné korzáry jimž dala královna Alžběta svolení útočit na nepřátele koruny. Ve hře budou vynikat v likvidaci slabších lodí a především jejich zajímání. Druhou unikátní jednotkou jsou slavní červenokabátníci, tedy pravidelná pěchota známá na všech kontinentech. To se promítá i do jejích schopností. Jsou silnější, pokud bojují mimo kontinent, kde máte hlavní město a vylodí se bez spotřebování pohybu.

Pokud byste se nechtěli zaměřit na vojenské vítězství, ale na kulturní, můžete využít dalšího unikátního prvku – britských muzeí a práce archeologů. Britská muzea mají jeden slot na artefakty navíc a produkují více archeologů. Díky tomu se podporuje lokální kultura. Zlý jazyk by mohl poznamenat, že reálné britské impérium velkou část muzejních exponátů prostě zabavilo v koloniích, ale to už by nešlo jít za kulturním vítězstvím jinak, než vojensky.

zdroj: Archiv

Kromě videa představujícího Angličany se můžete podívat i na dvanáctiminutové demo z E3, které vypráví Sean Bean. Jde především o ukázku grafiky a utvoření si jasnějšího obrazu o tom, jak bude hra vypadat s novým systémem měst (viz článek), kde už nejsou na jednom hexu, ale v rámci čtvrtí expandují po celém kontinentu. Jinak toho video moc nepředstaví, ale pořád zde jsou unikátní momenty spojené s Civilizací, jako když čínské tanky drtí nebohé egyptské mušketýry…. Civilization VI vyjde 21. října na PC a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články