Akční mise Remember Me jako by vypadla z Uncharted
zdroj: tisková zpráva

Akční mise Remember Me jako by vypadla z Uncharted

7. 9. 2012 12:35 | Video | autor: Adam Homola |

Po moc pěkném stealth průchodu, který jsme mohli vidět na videu z letošního Gamescomu přispěchali tvůrci z DONTNOD Entertainment s novým videem. A aby pomyslné váhy vyvážili, je aktuální video z Remember Me akční a o stealth se ani nepokouší. Hlavní hrdinka Nilin má v tomhle videu stejný problém, jako většina jiných videoherních hrdinů - nesmrtelný naskriptovaný vrtulník, který zabijete teprve tehdy, až vám to vývojáři dovolí. A tak se bude utíkat. Skákat a ručkovat. Dojde ale i na pěstní souboje se strážemi.

zdroj: Archiv

A já se klidně přiznám, že jak se mi to minulé video líbilo, tak teď můj zájem opadl. Z aktuálního videa to vypadá, jako by měli tvůrci od Capcomu přikázáno studovat utíkací/akční pasáže Uncharted ve dne v noci a udělat něco podobného. Což udělali. Kouzlo pošťuchování se s vrtulníkem v Uncharted 2 ale neleželo v dlouhé zdrhací pasáži jednotvárným prostředím, kdy vás už vrtulník skoro dostává a vy mu pak utečete a pak zase a zase utečete a furt dokola. Ne.

Tam to bylo přiměřené a filmovější. Údernější. Jednou na střechách s nepřáteli, podruhé na jedoucím vlaku. Tady to vypadá, že vývojáři natáhli krátkou pasáž, která byla fajn, na příliš dlouho. A to už nevypadá fajn, ale monotónně a únavně. Navíc pohyb a animace postavy nevypadají tak luxusně plynule a uvěřitelně, jako v případě Nathana Drakea.

Remember Me bude ale ve vývoji ještě pěkných pár měsíců, tak se snad hra ještě trochu doladí a osobně doufám, že podobných přeskriptovaných akčních pasáží a obecně akčních segmentů ve hře nebude příliš. Přemíra akce bylo to, co v mých očích táhlo jinak výborné Uncharted dolů. A stealth sci-fi akci typu Remember Me bych si zahrál s chutí. Utíkat ale deset minut před další naskriptovanou helikoptérou se mi vážně moc nechce.

Nejnovější články