A trailerem týdne se stává… noční bitva v Iron Harvest!
zdroj: IGN (video)

A trailerem týdne se stává… noční bitva v Iron Harvest!

30. 7. 2020 12:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ještě dnes by se na Steamu měly otevřít brány bety realtimové strategie Iron Harvest. Sami si tak můžete vyzkoušet, jaké to je, velet armádě plné nebojácných vojáků a obřích mechů v alternativních 20. letech minulého století. Pokud máte tu „smůlu“, že jste zrovna na dovolené, poslouží vám alespoň Vaškovy dojmy.

Za žádnou cenu by vás ale neměl minout nový trailer, který se hodně liší od všeho, co autoři dosud vypustili na YouTube. Nejde totiž o další záběry z hraní či představení některé z frakcí, ale o vysoce nadprůměrný filmeček, ze kterého místy až mrazí.

Trailer sleduje střet dvou frakcí peroucích se o vládu nad Evropou. Na jedné straně máte Polanskou republiku (alternativní Polsko) v čele s hrdinkou Annou a jejím věrným medvědem Wojtkem, kteří jsou zde vykreslení jako klaďasové, zatímco na straně druhé Saská říše (Německo) devastuje svým útokem vesnici farmářů, a platí tak za záporáky.

Ve světě nazvaném 1920+ ale neexistuje jednoznačně rozlišitelné dobro a zlo. Každý z národů je součástí té samé, zjevně nekonečné první světové války z vlastních sobeckých důvodů. Trailer je zároveň důkazem toho, že svět malíře Jakuba Różalského si po videohře Iron Harvest a deskovce Scythe rozhodně zaslouží i filmové zpracování. Třeba se jednou dočkáme, doslechne-li se o něm Hollywood.

Iron Harvest vyjde 1. září na počítačích a zkraje příštího roku na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články