Žoldáci z DUST 514 zítra vpadnou do EVE Online
zdroj: tisková zpráva

Žoldáci z DUST 514 zítra vpadnou do EVE Online

9. 1. 2013 14:37 | Téma | autor: Aleš Smutný |

První krok v dlouho připravované akci, tedy spuštění free-to-play multiplayerové střílečky...

První krok v dlouho připravované akci, tedy spuštění free-to-play multiplayerové střílečky DUST 514 a jeho propojení s EVE Online, bude učiněn zítra. „Jmenuji se CCP Nullarbor z Team True Grit a jsem tu, abych vám představil nové vesmírné přátele – žoldáky z DUST 514“ začíná prohlášení na oficiálních stránkách EVE Online. 10. ledna, tedy zítra, bude poněkud delší údržbová odstávka, protože během ní dojde k migraci hráčů, kteří provádí uzavřený betatest DUST 514.


Pro CCP a propojení obou světů je to celkem klíčový moment. Poprvé se totiž prolnou obě hry, ještě napříč platformami (PS3 a PC) v rámci jednoho universa. Bude to ale zajímavé i z hlediska samotných herních principů a hráči tvořeného obsahu. Vždyť hráči EVE Online si mají právě žoldáky z DUST 514 najímat. EVE Online má už tak velmi specifickou ekonomiku i hráčsky tvořený obsah a tohle bude moment, který by se dal klidně studovat v seriozních pracích. Možná to zní jen jako „kapitáni budou platit střelcům“, ale tahle komunikace dvou odlišných žánrů bude mnohem hlubší a složitější.

Samotný příspěvek na stránkách vysvětluje, jak bude fungovat systém. Žoldáci i piloti se budou moci hlásit k jednotlivým korporacím. Žoldák se bude moci přihlásit k už založené „pilotní“ korporaci, a naopak čeká se, že žoldáci si založí vlastní korporace a k nim se budou moci přidávat piloti. Půjde tedy sdílet korporátní chat a to včetně voice chatu – nezapomeňte, že cross platform.

Žoldáci se budou moci vydávat do bojů o základny, což budou úkoly zadávané skrze NPC. Celý systém se jmenuje Faction Warfare a bude primárně určen pro korporace, takže bude záležitostí jak pilotů, tak žoldáků. Piloti budou mít zájem získat kontrolu nad systémem, k čemuž napomůže obsazování, co nejvíce základen. Vybojovat to ovšem budou muset platfusáci a těm bude třeba zaplatit v ISK, ať už uspějí, nebo ne.

Aby si tu zábavu ale užili i lidé zalezlí na můstku, bude zde možnost se správnou výbavou provádět orbitální bombardování, nebo si vybavit loď dalekonosnými zbraněmi, které dokáží pocuchat pozemní jednotky. Ostatně, tady si můžete prohlédnout krátké video, jak to z orbity vypadá. Samotný DUST 514 stále zůstává ve fázi uzavřené bety, ale pokud se při migraci nic hrozného nestane, dá se očekávat rychlý přechod k otevřené betě a ostré verzi.

Nejnovější články