Zářijové recenze na Games.cz: Metal, nesmrtelnost a kyberpunk
zdroj: Foto: Se souhlasem The Outsiders / Metal: Hellsinger

Zářijové recenze na Games.cz: Metal, nesmrtelnost a kyberpunk

30. 9. 2022 11:07 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Občas míváme měsíce, kdy zřídka saháme po jiných číselných hodnoceních, než jsou sedmičky a osmičky. Září k nim ale nepatřilo, stupnici se nám až na naprosté extrémy tentokrát v recenzích podařilo využít prakticky celou. Pro nejvyšší zářijové hodnocení zamířila metalová střílečka, nejnižší známku si odnesl port LEGO mlátičky z mobilních telefonů.

Baldur's Gate: Dark Alliance 2 - 5/10

zdroj: Interplay

„Nikoliv remaster, ale obyčejný port na novější konzole a PC. Původní hra z roku 2004 se dočkala jen minimální péče a v dnešní době navzdory všem svým kvalitám až tak moc neoslní. Užijí si ji spíš fanoušci retra a ti, kdo milují Mečové pobřeží,“ nenadchl port izometrického akčního RPG Kubu Špiříka.

LEGO Brawls - 3/10

zdroj: Lego

„Plytká hratelnost, mizerné ovládání, repetitivní hudba a příšerné souboje. Mlátička s Lego postavičkami má jediný pozitivní prvek – stavění a úpravu vlastních Lego panáčků. Za tu cenu existují mnohem lepší alternativy, včetně koupě skutečné Lego stavebnice,“ strhává předraženou bojovku v recenzi Jakub Malchárek.

Steelrising - 7/10

zdroj: vlastní video redakce

„Francouzským Spiders ten průlomový hit zase protekl mezi prsty. Steelrising bohužel není vypucovaný diamant, kterým by mohl být, na druhou stranu je to zábavné akční RPG s několika zajímavými nápady a přístupnou obtížností,“ hodnotí výlet do soulslike vod od Spiders Pavel Makal.

Splatoon 3 - 8/10

zdroj: Nintendo

„Revoluce se nekoná, přesto je Splatoon 3 skvělým pokračováním série, nabízí vypiplanou hratelnost, zábavný multiplayer a nad očekávání trvanlivý obsah pro jednoho hráče. Jen nějaká překvapivá pecka tu chybí,“ chválí s výhradami nejnovější stříkačku opět Pavel Makal.

Immortality - 5/10

zdroj: Sam Barlow

„Nepolapitelný titul. Podepřený skvělými hereckými výkony, produkční kvalitou a silnou řemeslnou prací, ale pokažený přehnaně nahodilým podáním, nepříliš údernou pointou a mizernou herní stránkou,“ neokouzlila filmově-herní trilogie Honzu Slavíka.

Metal: Hellsinger - 9/10

zdroj: Funcom

„Pokud máte rádi frenetické střílečky, melodický death metal a máte cit pro rytmus, Metal: Hellsinger pro vás bude splněným snem a na každém kroku vám bude běhat mráz po zádech. Střílení démonů do rytmu skvělého soundtracku se zvučnými jmény vokalistů je opravdu čirá zábava a díky rozumné hrací době vás nezačne zbytečně frustrovat,“ učarovala metalová střílečka Kubovi Špiříkovi.

Sunday Gold - 7/10

zdroj: Team 17

„Sunday Gold je originálním mixem point-and-click adventury s tahovými souboji v zajímavě pojatém kyberpunku, který baví svou surovou špinavostí točící se okolo psích zápasů. Pokulhává však v některých důležitých aspektech, které se tvůrcům nepodařilo správně vybalancovat. Ale i přes pár pochybení jde o hru, která si rozhodně zaslouží vaši pozornost,“ soudí o neotřelém žánrovém mixu Patrik Hajda.

Soulstice - 6/10

zdroj: Modus Games

„Autoři Soulstice přišli s hromadou nápadů, ale nepoložili si zásadní otázku, jestli jsou všechny ku prospěchu. Akčním soubojům by prospělo osekání otravných mechanismů, celé hře pak eliminace zdlouhavých a nudných segmentů. Třeba to vyjde příště,“ píše o akčním hack'n'slash RPG v recenzi Pavel Makal.

Blind Fate: Edo no Yami - 4/10

zdroj: Troglobytes Games

„Originální nápady a poutavé zasazení jsou bohužel zastíněny faktem, že se to zkrátka mizerně hraje. Dřevěný, stereotypní boj a úmorně špatné bossfighty dláždí cestu do pekel,“ zklamal nezávislý kybersamurajský pokus Honzu Slavíka.

Return to Monkey Island - 9/10

zdroj: Devolver Digital

„Skvělá point-and-click adventura prodchnutá nostalgií. Ne všem se musí líbit stylizované výtvarné zpracování, ale zaručeně vás dostane hřejivý příběh a nenucený, nevinný humor. Odkazů a pomrknutí na jiné díly je dostatek a hlavolamů k vyřešení ještě více. To vše ve hře, která nezakrněla v minulém století, ale dokázala žánr adventur oprášit a modernizovat,“ chválí návrat významné adventurní značky Jakub Malchárek.

Nejnovější články