Za konzolovou verzi The Elder Scrolls Online můžeme děkovat Sony
zdroj: tisková zpráva

Za konzolovou verzi The Elder Scrolls Online můžeme děkovat Sony

6. 9. 2013 17:04 | Téma | autor: Adam Homola |

The Elder Scrolls Online bylo původně jen a pouze PC hrou. Konzolová verze se vůbec neplánovala a vývojáři ze studia Zenimax Online Studios ji ani dělat nechtěli. Jak teď ale víme, hra vyjde jak na PlayStation 4, tak Xbox One. Co zapříčinilo změnu názoru? Inu, snaživá Sony. Nejen že si Sony získává na svoji stranu už několik měsíců indie vývojáře, stejně tak se snaží utužovat vztahy s velkými vydavateli, a jedním z nich je právě Bethesda.

Byla to právě Sony, konkrétně Adam Boys, viceprezident vztahů s vývojáři a vydavateli, a jeho tým, který Bethesdu přesvědčil. “Ta hra neměla na konzole vůbec vyjít. My jsme s nimi byli na poradách a pořád jsme se ptali, proč ne? Jak jsme jim postupně představovali PlayStation 4, tak nebyl důvod tam hru neudělat. Já jsem obrovský fanoušek, miluju MMO hry a miluju Elder Scrolls a ptal jsem se jich proč to neudělají. Prý že to nemají v plánu. Tak jsem se jich zeptal, jestli společně neuděláme plán, ve kterém by to šlo,” řekl Boys na video rozhovoru s Game Informerem.

Boys sice vyjednal PlayStation 4 verzi The Elder Scrolls Online, ale nakonec hra vyjde i na Xbox One. K něčemu podobnému došlo i v případě Blizzardu. Konzolové Diablo III sice Blizzard představil souběžně s odhalením PS4, ale nakonec hra vyšla i na Xbox 360 a vyjde také na Xbox One. Video z Game Informeru je vůbec zajímavé. Boys tam nepovídá jen o Blizzardu a Bethesdě, ale o tom, jak domlouvají hry na PS4 a jak to ze začátku nešlo. Herní divize Sony měla několik týmů a spolupráce asi nebyla úplně ideální. Teď se to všechno sjednotilo pod jednu skupinu s jasným vedením a výsledky jsou vidět.

Na videu také došlo K přiznání, že Sony jednoduše nebyla ve spoustě věcí dobrá a muselo TAK chtě nechtě dojít K přepracování některých postupů. Když už si někdo z vývojářů dovolí otevřít ústa a upřímně promluví, tak se konverzace na podobná témata nesou většinou v duchu, který je pozitivní pro Microsoft. Ten tuhle generaci konzolí údajně s vývojáři spolupracoval víc, víc se snažil a Sony ze začátku tak trochu usnula na vavřínech z doby PS2. To si Sony uvědomila, teď maká na plné obrátky a zatím sbírá plusové body.

“Pamatuju si, že když mi poprvé ukazovali Destiny, tak jsem nadšeně vyskočil z křesla a začal jsem tleskat. Vývojáři se pak divili, prý na poradě s nimi ještě nikdo netleskal ve stoje. A pak jsme to s nimi dlouze řešili, celé to partnerství, na jak dlouho to bude a tak. Partnerství s Destiny bude na několik let, je to fakt velká věc, o které se pak rozpovídáme víc. Takovéhle konverzace ale vedeme skoro se všemi, snažíme se naplánovat obsah na další dva tři, čtyři, pět let dopředu,” řekl Boys na videu.

Nejnovější články