Byla to právě Sony, konkrétně Adam Boys, viceprezident vztahů s vývojáři a vydavateli, a jeho tým, který Bethesdu přesvědčil. “Ta hra neměla na konzole vůbec vyjít. My jsme s nimi byli na poradách a pořád jsme se ptali, proč ne? Jak jsme jim postupně představovali PlayStation 4, tak nebyl důvod tam hru neudělat. Já jsem obrovský fanoušek, miluju MMO hry a miluju Elder Scrolls a ptal jsem se jich proč to neudělají. Prý že to nemají v plánu. Tak jsem se jich zeptal, jestli společně neuděláme plán, ve kterém by to šlo,” řekl Boys na video rozhovoru s Game Informerem.
Boys sice vyjednal PlayStation 4 verzi The Elder Scrolls Online, ale nakonec hra vyjde i na Xbox One. K něčemu podobnému došlo i v případě Blizzardu. Konzolové Diablo III sice Blizzard představil souběžně s odhalením PS4, ale nakonec hra vyšla i na Xbox 360 a vyjde také na Xbox One. Video z Game Informeru je vůbec zajímavé. Boys tam nepovídá jen o Blizzardu a Bethesdě, ale o tom, jak domlouvají hry na PS4 a jak to ze začátku nešlo. Herní divize Sony měla několik týmů a spolupráce asi nebyla úplně ideální. Teď se to všechno sjednotilo pod jednu skupinu s jasným vedením a výsledky jsou vidět.
Na videu také došlo K přiznání, že Sony jednoduše nebyla ve spoustě věcí dobrá a muselo TAK chtě nechtě dojít K přepracování některých postupů. Když už si někdo z vývojářů dovolí otevřít ústa a upřímně promluví, tak se konverzace na podobná témata nesou většinou v duchu, který je pozitivní pro Microsoft. Ten tuhle generaci konzolí údajně s vývojáři spolupracoval víc, víc se snažil a Sony ze začátku tak trochu usnula na vavřínech z doby PS2. To si Sony uvědomila, teď maká na plné obrátky a zatím sbírá plusové body.
“Pamatuju si, že když mi poprvé ukazovali Destiny, tak jsem nadšeně vyskočil z křesla a začal jsem tleskat. Vývojáři se pak divili, prý na poradě s nimi ještě nikdo netleskal ve stoje. A pak jsme to s nimi dlouze řešili, celé to partnerství, na jak dlouho to bude a tak. Partnerství s Destiny bude na několik let, je to fakt velká věc, o které se pak rozpovídáme víc. Takovéhle konverzace ale vedeme skoro se všemi, snažíme se naplánovat obsah na další dva tři, čtyři, pět let dopředu,” řekl Boys na videu.