Xbox One dostal s updatem nové rozsáhlé sociální a TV funkce
zdroj: tisková zpráva

Xbox One dostal s updatem nové rozsáhlé sociální a TV funkce

12. 8. 2014 15:10 | Téma | autor: Adam Homola |

Microsoft začal letošní Gamescom nejen svojí tiskovou konferencí, ale také oznámením dalšího velkého updatu pro Xbox One, se kterým se pojí různá vylepšení systému. Ta se tentokrát netýkají ani tolik her, jako spíše neherní funkcionality a obecně řečeno věcí "okolo". Nejblíže hrám má sekce Friends, která se dočká velkého přepracování. To si mohli někteří šťastlivci vyzkoušet už v omezené preview verzi a nyní bude, opět skrze preview, dostupná všem.

V nových Friends byste měli mít perfektní přehled nad tím kdo co dělá, kdo co zrovna hraje, jaké mají vaši kamarádi gamerscore a všechny podobné informace, které byste od podobného menu čekali. Z Xboxu 360 se pak vrátí oblíbený guide, tentokrát ve formě Snap Center. V něm nově uvidíte zprávy, přátele, partu a achievementy - všechny tyto věci půjde prohlížet a používat kdykoliv během hraní, takže nebudete muset vypínat hru jen kvůli tomu, abyste se podívali třeba na achievementy.

Zprávy, které si můžete už teď psát s kamarády, budou nově podporovat zobrazení ve vláknech a k dispozici bude také celá jejich historie, včetně embedovaných linků ke Game DVR klipům, ke kterým se taky dostanete bez nutnosti přerušit hraní a přehrabovat se v menu.

Menších ale také důležitých vylepšení dozná i Media Play, který nově podporuje přehrávání souroů z USB klíčenky nebo z webového serveru s podporou protokolů DLNA. Došlo také na oblíbenou TV funkcionalitu, takže nově půjde stremovat TV do telefonů a tabletů skrze aplikaci SmartGlass, nastavit si bootování Xboxu One přímo do TV a na spodní straně obrazovky přibude Live TV mini guide. Na oficiálním webu se můžete ještě podívat na seznam všech podporovaných formátů nejen pro video.

Nejnovější články