Warner Bros podcenili testování PC verze Batman: Arkham Knight
zdroj: tisková zpráva

Warner Bros podcenili testování PC verze Batman: Arkham Knight

2. 7. 2015 14:29 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pozoruhodné informace o tom, že pro mnohé z Warner Bros asi nebyl technický stav PC verze Batman: Arkham Knight tak překvapivý, nabídl server Kotaku, respektive jeho anonymní zdroje z řad testerů a produkčního týmu hry. Problém s ní, ale nejen s ní, totiž tým sužovaly měsíce před vydáním. Oba hlavní zdroje chtějí samozřejmě zůstat anonymní, protože by tak ohrozili svou budoucí práci. Problém byl dle všeho především v tom, že tým testující PC verzi byl příliš malý.

Celkový počet lidí pracujících v konkrétním QA (testovacím) týmu byl kolem stovky. Na PC verzi byla vyhrazena asi desetina. Jak asi pamatujete, hra byla několikrát odkládána a důvod tkvěl v tom, že Rocksteady si neporadili s konzolovými verzemi tak, jak čekali. Pořád byl s něčím problém, což zaměstnávalo jak vývojáře, tak i devadesát procent testovacího týmu. „Byli jsme naprosto nepřipravení na to, jak těžké to je na nových konzolích,“ říká jeden ze zdrojů.

Malý tým testerů prý nahlásil tisíce chyb, ale jejich opravování bylo nad síly vývojářů. Zčásti to vyplývalo z faktu, že z otevřeného světa neustále něco vyskakovalo a tvůrci měli hry opravovat během dokončování hry, což mělo za následek, že opravy byly pomalé. Warner Bros navíc dělal PC testování v 720p, což by odůvodnilo problémy, které hru doprovázely na dražších sestavách. Standard prostě ležel jinde, pohříchu mimo současné standardy.

Přitom se ale zdá, že za tím vším nebyl zlý úmysl Warner Bros, ale paranoidní snaha Rocksteady zabránit vyzrazení detailů příběhu. Společnost nechtěla najmout externí testery, protože se obávala, že okamžitě někdo vyzradí příběhové zvraty. Samozřejmě, fakt, že toto řešení šetří peníze jistě ve Warner Bros zahrál na správnou notu. A Rocksteady zatím zápasili s konzolovou verzí hry a Iron Galaxy zpracovávali PC port. Každého napadne, že se tedy měla PC verze opozdit dokud nebude hotová. Jenže někdo ve Warner Bros byl přesvědčený, že opravy bugů byly dostatečně úspěšné na to, aby hra byla v dobrém stavu pro vydání.

Takže, čí je to vlastně vina? Samozřejmě Warner Bros. Zdá se, jako kdyby odpovědné osoby byly ukolébané pohodovým stavem Middle-Earth: Shadow of Mordor a Dying Light a problémy Mortal Kombat X byly zapomenuté. Stejně tak byla chyba šetřit na velikosti týmu testerů, jakkoliv se Rocksteady mohli čertit kvůli příběhu. Nu a v neposlední řadě mělo někdo odpovědný říct, že hra prostě bude muset na PC vyjít později.

zdroj: Archiv

Přitom na tom Warner Bros nic nevydělali. Stejně budou muset zaplatit extra práci, která půjde do oprav PC verze, hru museli stáhnout ze Steamu, takže de facto jako by nevyšla a ještě k tomu negativní ohlasy poškodily profil firmy a naštvaly fanoušky. Skoro by se to dalo označit za řadu nešťastných rozhodnutí, ale i za taková se v byznysu platí.

Nejnovější články