Wargaming.net slaví 100 milionů uživatelů ve World of Tanks a dalších titulech
zdroj: tisková zpráva

Wargaming.net slaví 100 milionů uživatelů ve World of Tanks a dalších titulech

11. 8. 2014 11:28 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jestli chcete mít nějaké potvrzení, že je o vaši službu zájem, asi nic neposlouží lépe, než nápis „100 milionů uživatelů.“ Tím se nyní může chlubit původně běloruský free-to-play gigant Wargaming.net, který napříč tituly World of Tanks, World of Tanks Blitz, World of Tanks: Xbox 360 Edition a World of Warplanes nashromáždil sto milionů registrovaných účtů. Kromě toho, že se firma pochlubila touto překonanou metou, přidala i pár informací o zájmu o novější tituly a samozřejmě přihodila i oslavné a pořádně akční video.

Victor Kislyi k úspěchu poznamenává: „World of Tanks vytvořila na MMO trhu nový prostor. Začali jsme na PC, ale už tehdy jsme pomýšleli na další platformy. Vydáním edice pro Xbox 360 a World of Tanks Blitz jsme vstoupili na nové dva trhy a přenesli naši specifickou hratelnost na konzole a mobilní platformy, což je směr, jímž se budeme ubírat i v budoucnu.“ Platí ale, že stále je pro Wargaming.net primární platformou PC, které se postaralo v kombinaci World of Tanks a World of Warplanes o většinu z oněch sto milionů.

Co se týče ostatních platforem, edice pro Xbox 360 má momentálně na svém kontě solidních 3,8 milionů registrovaných uživatelů a World of Tanks Blitz si už do svých tabletů od června stáhlo pět milionů hráčů. Jde bezesporu o úspěšný výpad směrem na mobilní platformy a uvidíme, jak bude Wargaming.net v tomto směru expandovat dál. Prozatím se ale mohou radovat z oné stamilionové cifry registrovaných účtů, což není číslo, kterým by se mohlo pochlubit mnoho herních firem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články