Na začátku přitom stála drobnost. Ve válce, která se táhne od října, se několik aliancí dost výrazně pošťuchovalo. Nebudu psát o jaké frakce jde, protože se prostě v momentální politice EVE nevyznám a jsem rád, že jsem v téhle zašmodrchané politické simulaci pochytil, kdo byli hlavní aktéři bitvy.
Pak ale jeden človíček (Nulli) z koalice N3PL zapomněl zaplatit za „pronájem“ stanice B-R5RB, kde měla jeho frakce nemalé zdroje. Toho okamžitě využili konkurenti z koalice CFCRUS a základnu obsadili. Následně se strhla bitva o stanici a vlastně celý sektor, která se zároveň stala možným řešením celé války.
Nejkrásnější na tom je, že bitvu, na rozdíl od jiných, nikdo neplánoval. I proto jsou možná ztráty tak veliké. Nezapomeňte, že v EVE jde herní měna ISK díky systému ekonomiky přibližně kvantifikovat v dolarech. Každý Titan vyjde v přepočtu na cca tři tisíce dolarů i víc a k tomu jeho trvá výroba několik týdnů. Nehledě na to, že nesmí být narušena protivníky, což také není snadné. Když si to tedy vynásobíme, jen na zničených Titanech vzalo za své virtuální jmění v hodnotě kolem čtvrt milionu dolarů.
Řeč je stále jen o hodnotě Titanů. Ani další lodě nepatří k nejlevnějším. Ztráty narůstaly hlavně kvůli rozhodnutí soupeřících stran, že zkusí soupeře uzbrojit. Komu dojdou dříve zásoby, finance a lodě, ten prohrál a na hodně dlouho. Pokud jsem dobře přečetl reporty o bitvě, která trvala přes deset hodin a účastnily se jí více než čtyři tisíce hráčů, tak strana N3PL prohrála.
Vašim zrakům doporučují přelouskat tenhle souhrn na Redditu nebo tohle pěkně čitelné vysvětlení. Určitě projděte i tuhle ohromující galerii obrázků pořízených během bitvy.