Uncharted film žije, ale začíná zase od nuly
zdroj: tisková zpráva

Uncharted film žije, ale začíná zase od nuly

27. 7. 2011 11:06 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Co se týče filmové adaptace Uncharted, začíná se z projektu stávat adept na nekonečný příběh. Režisér David. O. Russell od projektu odstoupil, vzal si sebou Marka Wahlberga a nyní je číslem jedna Neil Burger, který nedávno zabodoval svým Všemocným. Na Comic-Conu se dostal do víru rozhovorů s novináři i fanoušky a vyjádřil se k některým spekulacím a vlastně k celému stavu filmu.

„Právě jsem začal přepisovat scénář. Od začátku, úplného. Miluju tu hru, je skvělá a myslím, že je i výborným materiálem pro film, protože je sama dost filmová. Obzvlášť mám rád Natea, je to takový typ, který se jen tak nezalekne, umí používat hlavu a dokáže cokoliv. Nebojí se, a když se pro něco rozhodne, jde za tím, ať se děje, co se děje. Mám tyhle postavy rád a pro film je vhodný“. Nicméně, v jednom má Burger potíž a to je obsazení hlavní role. Fanoušci jsou totiž v tomto případě velmi rozumní, co se týče volby herce, ale ne až tak rozumní ohledně jeho prosazování. Posuďte sami...


Už od chvíle, kdy došlo na oznámení filmové adaptace, neustále opakují jméno Nathana Filliona, kterého určitě znáte ze seriálu Firefly (a pokud ne, hned to napravte) nebo Castle na zabití. Ostatně, nepodobá se Nathanu Drakovi jen jménem, protože se Drake v některých sekvencích až nápadně podobná Fillionovým sarkastickým chlapíkům, hlavně Malcolmu Reynoldsovi. Navíc Fillion sám je fandou her, mnoho z nich namluvil a hlavně o roli vyjadřuje konstantní zájem. Jenže Burger je ten typ režiséra, který nerad dostává nápady na podnose a fanoušci mu tenhle podnos začínají přímo cpát do krku.

Dokonce si od něj vysloužili trochu podrážděnou, když konstatoval, že se jistě najde mnoho schopných herců a měřítkem není jen to, zda je fyzický podobný postavě (v čemž se mýlí, Fillion je vyzdvihován pro jiné vlastnosti, než je fyzická podoba). Nakonec smířlivě dodává: „Rozhodne se to po dopsání scénáře. Tehdy se můžete rozhlédnout, zjistit kdo je k dispozici, kdo nový se objevil, o němž jste doposud nevěděli“. Spekuluje se ale o tom, že by si mohl přivést Bradleyho Coopera, který zabodoval ve Všemocném, ale jako materiál na Drakea příliš nevypadá, hlavně hereckým projevem.

A Fillion? Ten má stále zájem, ale vše bere se svým charakteristickým humorem. Nyní prosí fanoušky, ať nechají „toho nešťastného muže vydechnout“, aby mohl v klidu pracovat na scénáři. A jedním dechem dodává, že nyní budou muset jít jinou cestou, a spíše jako ve filmu Počátek, Burgerovi myšlenku na jeho angažování jen velmi nenápadně vnuknout. Každopádně, pořád je zde šance, že bude angažován. A hlavně, kromě umělecké stránky věci (Fillion je bohužel jedním z nejméně doceněných herců současnosti) by to byl rozumný krok i z hlediska financí.

Uncharted se bude muset opřít o fanouškovskou základnu, jako základního stavebního kamene tržeb. A co víc vzbudí očekávání, než angažování toho, o koho si sama komunita říká? Přesto bychom měli být za Burgera rádi. Jde o režiséra, který nechrlí jeden film za druhým, snaží se o osobitý styl a hlavně nechce dělat komerční rychlokvašky, které mají v produkci nálepku "levné, prodat hráčům, nestarat se o větší kvality", což je případ většiny herních filmů.

A koho byste rádi viděli v hlavní roli vy?

Nejnovější články