Ubisoft se omlouvá, že reklama na The Division 2 evokovala rozpočtovou krizi USA
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft se omlouvá, že reklama na The Division 2 evokovala rozpočtovou krizi USA

1. 2. 2019 16:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Rozbombardovaný Washington v The Division 2 jako by předvídal vývoj událostí v reálných Spojených státech. Nikdo kvůli rozpočtové krizi Bílý dům zatím nevystřílel, nicméně marketingový mail lákající do uzavřené bety slibuje, že vám ukáže, „jak vypadá opravdický vládní shutdown“. A Ubisoft už si kvůli němu sype popel na hlavu.

Hry na motivy románů Toma Clancyho jsou sice tak nějak z principu o amerických vládních operacích i intervencích, ale Ubisoft si v minulosti dával záležet na tom, aby jeho hry byly víceméně odstřižené od politiky a nějakých jasných vyjádření. Provozní ředitel Ubisoft Massive, Alf Condelius, loni v říjnu prohlásil, že si firma nemůže dovolit být otevřeně politická, protože to prý škodí byznysu.

Samotný šéf celého Ubisoftu Yves Guillemot pak tvrdí, že ačkoliv jejich hry politické do jisté míry jsou, jsou politicky neutrální. Čemuž text včerejšího marketingového mailu úplně neodpovídá, proto zanedlouho následovala omluva: „Dnes vám omylem dorazil marketingový e-mail k Tom Clancy’s The Division 2. Byla to vážná chyba na naší straně, za kterou a především urážlivý předmět zprávy se omlouváme.“

„Uvědomujeme si, jak závažný a opravdový dopad má shutdown vlády Spojených států amerických na tisíce lidí a neměli jsme v úmyslu tuto situaci nijak zlehčovat.“

Hry o politice, které nejsou politické, ale přitom jsou politicky neutrální a pak aktuální dění používají v marketingových kampaních? Ubisoft se možná tak trochu zapletl do svých vlastních vyhýbavých vyjádření. Možná i kvůli urputné snaze hlavně nikoho neurazit zůstalo potenciálně zajímavé zasazení Far Cry 5 jen potenciálem, ale samotný příběh nestál za nic kvůli nucené neutralitě. Dostalo se nám tak především ujištění, že glosování současné politické situace se nedočkáme ani v The Division 2.

Nejnovější články