Ubisoft: "Egypt i Japonsko jsou pro potřeby AC nuda"
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft: "Egypt i Japonsko jsou pro potřeby AC nuda"

5. 4. 2012 12:37 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Když bylo oznámeno, že Assassin's Creed III bude skutečně z doby americké války za nezávislost, spousta lidí byla zklamaná.

Alex Hutchinson z Ubisoftu ovšem nyní celkem odvážně reagoval na nejčastější požadavky hráčů na zasazení hry. A na rovinu řekl, že to je prostě blbost. Nejčastěji skloňovanými, respektive vysněnými lokacemi (a dobami) byl přitom u hráčů (alespoň dle Ubi) Egypt, Japonsko a Druhá světová válka.


Když budeme citovat: „Lidé navrhují ta nejnudnější období. Chtěli 2. světovou, feudální Japonsko a Egypt. To jsou tři nejhorší scénáře pro Assassin's Creed hru“, nebere si servítky Hutchinson. A ačkoliv s ním můžeme nesouhlasit (osobně tak činím), musíte mu prostě přiznat to, že jde za vytyčenou cestou a nevlaje, jak publikum dýchne. Proč jsou ale dle něj tato období špatná? 

Těžko říct. Je pravda, že nejsou nejoriginálnější – Americké revoluci prostě herní neotřelost přiznat musíme (ačkoliv neotřelost ještě není zárukou funkčnosti). Egypt by přesto byl zajímavý, samozřejmě jen v určitém období. Mainstreamový uživatel si asi představí faraona a pyramidy, ale Egypt má bohatou minulost. A když vyloučíme islámský středověk, tak novověk by byl velmi atraktivní. Doba, kdy byl Egypt stále v područí Osmanské říše a přesto nakročený k samostatnosti, doba, kdy se zde objevil Napoleon či později, kdy sem pronikal vliv Velké Británie. To nejsou vůbec nudná období a rozhodně jsou originální.

Druhá světová válka je na tom hůře. Tohle téma jsme herně stihli přeorat nadvakrát oběma směry a i Saboteur neměl stylem hry k AC titulům daleko. Takže si dokážu představit relevantní argumenty proti. Což nás dostává k feudálnímu Japonsku. A přiznejme si, že tohle by bylo atraktivní období jak z hlediska událostí, tak architektury. A nevadí, že bylo herně už několikrát využité: z hlediska přístupu, jakým své „objekty“ pitvá Assassin's Creed, by šlo o novum.

Přitom sám Hutchinson prý nebyl od začátku jen pro budoucí Spojené státy. Hodně vážně se uvažovalo o období britského Rádže, tedy nadvlády nad částí Indie od poloviny 19. století. Což by byl vynikající nápad, i když musíte přemýšlet, jestli zde nejsou nějaké animosity proti Britům, kteří by asi zase sloužili jako padouši.

Nu, nakonec máme válku za nezávislost a uvidíme, jak se s tímto obdobím série popasuje. Ale zavrhnutí zajímavých a ještě mnohem exotičtějších námětů prostě v někom může vyvolat bodnutí ostnu zklamání. Indie...

Nejnovější články