Tvůrci z Lionhead se zaklínají, že na pay to win praktiky při hraní Fable Legends nenarazíte
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci z Lionhead se zaklínají, že na pay to win praktiky při hraní Fable Legends nenarazíte

24. 4. 2015 19:07 | Téma | autor: Adam Homola |

Fanoušci série Fable, kteří se po nedávném oznámení, že Fable Legends bude free to play, začali polévat studenou vodou, by si mohli oddychnout. Ano, Fable Legends nebude tradiční Fable hra, ale neměli by se bát, že v Lionhead šijí na hráče mikrotransakční boudu plnou placeného obsahu, ukazatelů energie a podobných nešvarů. Nová hra jde navíc ve šlépějích předchozích dílů ve smyslu neustálé evoluce.

Tvůrci tvrdí, že každá Fable hra šla trochu jiným směrem než předchozí a Fable Legends nebude výjimkou. Tím pádem se nemohla každá nová hra série zavděčit úplně všem stávajícím fanouškům a Lionhead si jsou vědomi, že stejný případ bude Legends. Jen se dle svých slov snaží fanoušky série neignorovat a vyjít jim také vstříc, v rámci možností. Jen fakt, že bude hra free to play, ještě neznamená, že by automaticky měla na veterány série kašlat.

"Co se týče základů hratelnosti, tak neobsahují absolutně nic, na co by mělo mít free to play vliv. Ve hře není nic takového, že když prohráváte, koupíte si léčivý lektvar nebo lahvičku s manou, a tím si zlepšíte šanci. Veškerý herní obsah můžete získat prostým hraním, žádné věci nejsou zamčené za platební bránou, a taky tam nejsou žádné ukazatele energie, kterou byste si museli dokupovat za peníze. Můžete hrát jak chcete bez, aniž by vás mikrotransakce omezovaly," řekl v rozhovoru pro MCV šéf vývoje David Eckelberry.

zdroj: Vlastní

Hned na to dodal Eckelberry ještě jednu zásadní informaci: "Nedovolíme, aby obchodní model ovlivňoval dění ve hře," což potvrdil i produktový manažer Ian Griffiths, který ještě upřesnil, že přímo během hraní si nic koupit ani nemůžete. "Jakoukoliv představu pay to win naprosto zásadně odmítáme," řekl Griffiths. Vývojáři dávají za příklad povedených mikrotransakcí třeba Dota 2.

Zrovna Griffiths se chlubí tím, že v Dotě má nahráno přes 800 hodin času a teprve nedávno si koupil nějaké oblečky. Jestliže se Fable Legends vydá podobnou cestou jako Dota 2 a jí podobné hry, bude to jenom dobře. Ostatně po tak silných slovech hlavních tvůrců a kategorickém odmítnutí pay to win praktik bychom nečekali nic jiného. Jak moc si jen vývojáři hrají se slovíčky a snaží mazat med kolem úst, to uvidíme někdy letos. Ať už to dopadne jakkoliv, tak je zřejmé, že série Fable rozhodně nestojí na místě. Je zjevné, že se Lionhead alespoň pokouší o něco nového.

Nejnovější články